Skip to main content

Χρηματιστήριο: «Αναρρίχηση» για τον ΟΤΕ στο υψηλά 3,5 μηνών

Βελτιωμένη η χρηματιστηριακή εικόνα του ΟΤΕ μέσα στον Φεβρουάριο.

Προς επίπεδα, τα οποία αγνοούνταν από τον Νοέμβριο του 2023, οδεύει η μετοχή του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση (19/2), ο τίτλος της εισηγμένης κάνει μίνι – ράλι άνω του 3% και αναρριχάται στα 13,89 ευρώ, προσεγγίζοντας τα υψηλά 3,5 μηνών (3,9 ευρώ).

Μάλιστα, η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από «ζωηρό» επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι είχαν διακινηθεί 275.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 3,7 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω νούμερο ήδη αντιστοιχεί στο 80% του μέσου ημερήσιου τζίρου για το 2024 (4,6 εκατ. ευρώ).

Κέρδη 8% τον Φεβρουάριο

Η μετοχή του ΟΤΕ, αναμφίβολα, αποτελεί μία από τις εισηγμένες με μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, καθώς αφενός πέρυσι δεν ακολούθησε το ισχυρό ράλι, αφετέρου φέτος εξακολουθεί να υποαποδίδει.

Αυτό εύλογα δίνει σημαντικά περιθώρια ανόδου στον ΟΤΕ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει μια σαφώς βελτιωμένη χρηματιστηριακή εικόνα.

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η D-Day του ΟΤΕ και το ορόσημο των 5 δισ. ευρώ στην Πειραιώς

Στις 13 συνεδριάσεις του Φεβρουαρίου, οι πτωτικές ήταν μόλις τρεις, ενώ οι θετικές -συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής- ανέρχονται σε οκτώ (σε δύο συνεδριάσεις η μετοχή έμεινε αμετάβλητη.

Αυτό μεταφράζεται σε συνολική άνοδο της τάξης του 8% μέσα στον τρέχοντα μήνα, βελτιώνοντας τη φετινή απόδοση (από τις αρχές του έτους) στο +5%.

Εταιρικά μεγέθη

Φυσικά, η επικείμενη δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων (θα δημοσιευθούν την Πέμπτη), σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για τη διανομή του φετινού μερίσματος, παρέχουν σημαντικά στηρίγματα και αποτελούν ικανές συνθήκες για την ανάκαμψη της μετοχής, η οποία απέχει παρασάγγας από τα υψηλά 15ετίας των 18 ευρώ.

Αυτήν την στιγμή, η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης υπολογίζεται σε 5,8 δισ. ευρώ, αποτελώντας την 5η πολυτιμότερη εταιρεία του Χρηματιστηρίου. Ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E προσδιορίζεται στο 14,7x, ενώ ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV ανέρχεται στο 3,15x.

Στο 9μηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 2,5 δισ. ευρώ (-1,2% σε σχέση με το 9μηνο του 2022), με τα λειτουργικά κέρδη να καθορίζονται στα 537 εκατ. ευρώ (-0,4%) και τα κέρδη/μετοχή να βελτιώνονται στο 0,9334 ευρώ (+3,7%).

Πρόσφατα, η Ambrosia Capital χαρακτήρισε τον ΟΤΕ ως «ξεχασμένο πρωταθλητή», βλέποντας περιθώριο ανόδου 40% και θέτοντας την τιμή στόχο στα 18,9 ευρώ, χάρη στην άμβλυνση του ανταγωνισμού και τη βελτίωση της κινητής τηλεφωνίας.

Σε γενικές γραμμές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η μέση τιμή – στόχος των αναλυτών για το επόμενο 12μηνο καθορίζεται στα 17,91 ευρώ, κάτι το οποίο αντανακλά περιθώριο ανόδου της τάξης του 30%.