Skip to main content

FT: Αγωγή Καρώνη – Viva Wallet κατα JP Morgan

REUTERS/Mike Segar

Γιατί προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο Χ. Καρώνης

Νομικές διαδικασίες κατά της JP Morgan ξεκίνησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, σύμφωνα με τους Financial Times.

Κατά το δημοσίευμα των FT, η αγωγή στρέφεται κατά τακτικών που, σύμφωνα με τον Χ. Καρώνη, έχουν στόχο την καταστολή της ανάπτυξης της εταιρείας του.

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα, τα οποία επικαλούνται οι Financial Times, ο Χ. Καρώνης, ο οποίος ίδρυσε τη Viva Wallet το 2000, εκτιμά πως η JP Morgan προσπαθεί να μειώσει την αποτίμηση της επιχείρησής του εμποδίζοντας την είσοδό της στην Αμερική αλλά και σε νέες ευρωπαϊκές αγορές,

Κατηγορεί επίσης την JP Morgan ότι εμπόδισε τη Viva επιτρέποντας στην επιχείρηση πληρωμών της ίδιας της τράπεζας να ανταγωνιστεί τη fintech σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως αναφέρουν οι FT, σύμφωνα με τους όρους της επένδυσης της JP Morgan στη Viva, η τράπεζα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της fintech, εάν η αξία της είναι κάτω από 5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2025. Η τράπεζα έχει μερίδιο 48,5% στη Viva.

Από την πλευρά της, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι FT, η JP Morgan έχει επίσης καταθέσει αγωγή εναντίον του Χάρη Καρώνη σχετικά με κινήσεις του που, όπως ισχυρίζεται η τράπεζα, οδηγούν σε «περιορισμό ή παράκαμψη των συμβατικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας ως επενδυτή».

Και οι δύο νομικές αξιώσεις κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου χθες, Τετάρτη.