Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ξεπερνά τα 4 ευρώ η Intracom – Ράλι σε υψηλό 15ετίας

Άνω του 100% η μεταβολή στο τελευταίο 12μηνο

Έτοιμη να υπερβεί το ψυχολογικό όριο των 4 ευρώ για πρώτη φορά από το 2009 είναι η μετοχή της Intracom Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση, ο τίτλος της εισηγμένης πραγματοποιεί μίνι – ράλι κατά 3% και αναρριχάται στα 4,05 ευρώ, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 15ετίας.

Μάλιστα, η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από ιδιαίτερα ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι τις 14.20 είχαν διακινηθεί 163.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 656.000 ευρώ. Αυτό το μέγεθος ήδη αντιστοιχεί στο 85% του φετινού μέσου ημερήσιου τζίρου.

Η Intracom βρίσκεται σε σταθερά θετικό έδαφος από τις αρχές του έτους, ενώ αυτήν την περίοδο «τρέχει» ένα σερί έξι συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων.

Δαυίδ: Το φετινό ράλι και τα σενάρια για το «αύριο» της Frigoglass

Το αποτέλεσμα είναι μέσα στο 2024 η σωρευτική μεταβολή της μετοχής να ξεπερνά το +16%, ενώ σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023 η αύξηση υπερβαίνει το εντυπωσιακό +100%.

Ελκυστική αποτίμηση, μεγάλες προοπτικές

Καταλύτης για τη «ναυαρχίδα» του Ομίλου Κόκκαλη είναι ο εν εξελίξει μετασχηματισμός της εισηγμένης, ο οποίος ξεκίνησε με την πώληση της Intracom Defense και συνεχίζεται σήμερα με το ισχυρό comeback της Intralot.

Μην ξεχνάμε δε, και τις υπόλοιπες συμμετοχές του Ομίλου, οι οποίες αφορούν την Intrakat (5%), την Κλουκίνας – Λάππας (μέσω της Intracom Properties) και την Κέκροψ (μέσω της Intradevelopment). Πρόκειται για εταιρείες, των οποίων οι μετοχές βρίσκονται επίσης σε σταθερά ανοδική πορεία.

Στο α’ εξάμηνο του 2023, η Intracom Holdings ανακοίνωσε έσοδα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 15,4 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 356 εκατ. ευρώ και διαθέσιμα 223,4 εκατ. ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή τιμή της μετοχής, αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης P/E κυμαίνεται σε μονοψήφια επίπεδα (7x), ενώ ο δείκτης P/BV δεν ξεπερνά το 0,95x, δεδομένου ότι η κεφαλαιοποίηση υπολογίζεται σε 338 εκατ. ευρώ.