Skip to main content

Συμφωνία της GENESIS Pharma για 14 αγορές της Ευρώπης

Η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την εμπορική διάθεση της ριπρετινίμπης σε 14 χώρες

Τη συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης του Ripretinib (ριπρετινίμπη) σε 14 αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ανακοίνωσε ότι υπέγραψε με την Deciphera Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ: DCPH), η ελληνική εταιρεία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας GENESIS Pharma.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την εμπορική διάθεση της ριπρετινίμπης για τη θεραπεία τέταρτης γραμμής του γαστρεντερικού στρωματικού όγκου (GIST) στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε Βουλγαρία, Εσθονία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία.

Η ριπρετινίμπη είναι εγκεκριμένη στην ΕΕ για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με προχωρημένο γαστρεντερικό στρωματικό όγκο (GIST) που έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία με τρεις ή περισσότερους αναστολείς της κινάσης, συμπεριλαμβανομένης της ιματινίμπης.

Με αφορμή τη συμφωνία αυτή, ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης, διευθύνων σύμβουλος της GENESIS Pharma επεσήμανε ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Deciphera ώστε να διασφαλίσουν πρόσβαση στους ασθενείς που μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη σημαντική καινοτόμο θεραπεία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ενώ, η Margarida Duarte, Senior Vice President, Head of International της Deciphera Pharmaceuticals ανέφερε ότι η συμφωνία με την GENESIS Pharma ενισχύει περαιτέρω τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει με την έναρξη της κυκλοφορίας του στην Ευρώπη το Ripretinib και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνεχή ανάπτυξη.