Skip to main content

Space Hellas: Υψηλό ανεκτέλεστο έργων και αυξημένα μεγέθη εφαλτήριο για τo 2024

Η εταιρεία έχει ενισχυθεί σημαντικά τόσο σε τεχνολογία όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό

Εφαλτήριο για το 2024 αποτελούν για την εισηγμένη Space Hellas το υψηλό ανεκτέλεστο έργων αλλά και τα αυξημένα μεγέθη της εταιρείας.

Όπως τονίζει στη «Ν» ο CEO της εταιρείας Δρ Γιάννης Μερτζάνης, η εταιρεία έχει ενισχυθεί σημαντικά τόσο σε τεχνολογία όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικά στον τομέα των εξαγορών, όπως σημειώνεται, συνεχίζει να έχει ανοιχτό τον ορίζοντα πιθανών εξαγορών και επεκτάσεων με στόχο τη συμπληρωματικότητα στις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Μερτζάνη, η Space Hellas έχει το βλέμμα της στραμμένο στην μετά RRF εποχή και στη δυνατότητα της εταιρείας να πατά σε νέες δραστηριότητες ανάπτυξης.

Η εταιρεία εστιάζει στο εξωτερικό, ατοχεύοντας στην ανάπτυξη του δικτύου των πελατών της σε κρίσιμες υποδομές και όχι μόνο στην ανάληψη μεμονωμένων έργων. Η συγκεκριμένη στρατηγική εφαρμόζεται ήδη σε αγορές όπως η Μάλτα, Ιορδανία, Κύπρος, η Σερβία αλλά και η Γερμανία.  Η εταιρεία στοχεύει στην υλοποίηση έργων αυτοματοποίησης με δικές του λύσεις και αυτό αποτελεί στρατηγικό στόχο της εισηγμένης. Η σύνθεση της δραστηριότητας της Space Hellas στον χώρο του εξοπλισμού, υποδομών, ασφάλειας, data center, cloud services και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με την SingularLogic στο χώρο του λογισμικού και εφαρμογών, αλλά και τη SenseOne, 100% θυγατρική της Space Hellas στο χώρο του IOT, δημιουργούν σημαντικές υπεραξίες και λύσεις End-to-End στον τομέα του ICT.

Στα σημαντικά γεγονότα μετά το Α’ εξάμηνο 2023 καταγράφεται η πώληση του μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (39,97%) στην εταιρεία «Epsilon SingularLogic Α.Ε.» με αγοράστρια την εταιρεία «EpsilonNet», με το τίμημα να ανέρχεται σε 11,8 εκατ. ευρώ, και η ταυτόχρονη αγορά ποσοστού 39,93% της εταιρείας SingularLogic από την εταιρεία «EpsilonNet», με το τίμημα να ανέρχεται σε 6,3 εκατ. ευρώ.

Οι κινήσεις αυτές κατέστησαν τη Space Hellas μέτοχο 99,93% στη θυγατρική της SingularLogic επιτρέποντάς της να κεφαλαιοποιήσει σε βέλτιστο βαθμό τις προοπτικές που χτίστηκαν από τη στιγμή της αρχικής εξαγοράς της μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα την ωφέλησαν ταμειακά κατά 5,5 εκατ.ευρώ και αποτελεσματικά κατά 3,3 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι θετικές αυτές επιδράσεις θα αποτυπωθούν στις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις 2023 και θα βελτιώσουν την κεφαλαιακή της διάρθρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Μερτζάνη η εταιρεία αναμένει διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών της για το σύνολο του 2023 και το επενδυτικό πλάνο της Space περιλαμβάνει τον εντοπισμό συμπληρωματικών ευκαιριών με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εισηγμένης εταιρείας.