Skip to main content

Quest Holdings: Νέα επένδυση ύψους 7,7 εκατ. ευρώ στον τομέα της ενέργειας από την εισηγμένη εταιρεία

Ενισχύει τον ενεργειακό της βραχίονα

Σε μια νέα επένδυση στον τομέα της ενέργειας με την έναρξη της νέας χρονιάς προχώρησε η Quest Holdings.

Συγκεκριμένα η εισηγμένη εταιρεία  εξαγόρασε φωτοβολταϊκό σταθμό στην Πέλλα έναντι 7,7 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι μέσω της 100% έμμεσης θυγατρικής της εταιρείας “ΚΥΝΗΓΟΣ Α.Ε.” (κλάδος Παραγωγής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές) ολοκλήρωσε την 5η  Ιανουαρίου 2024 την εξαγορά των παγίων στοιχείων, φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 4,48MW, εγκατεστημένου στη ΒΙΠΕ Πετραίας του Δήμου Ανθεμίων του Νομού Πέλλας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με την εξαγορά αυτή η εγκατεστημένη ισχύς των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, του ενεργειακού βραχίονα  του Ομίλου Quest Συμμετοχών, ανέρχεται σε 39,3MW. Να σημειωθεί ότι η εισηγμένη προχωρά με σταθερά βήματα στην ενίσχυση του ενεργειακού της βραχίονα. Ήδη έχει αποκτήσει τον έλεγχο  των  εταιρειών  SUNNYVIEW,  ΜΚΒΤ,  Damafco  Ενεργειακή,  DMN  Ενεργειακή  και  Φάρος  Ενεργειακή  οι οποίες  συνεισφέρουν  σημαντικά  στην  ενίσχυση  της ενεργειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας του  Ομίλου,  καθώς  μετά  τις συγκεκριμένες εξαγορές η εγκατεστημένη ισχύς των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ έχει αυξηθεί.

Στον τομέα  Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειαw από  Ανανεώσιμες Πηγές ο όμιλος Quest για το 2023 αναμένει βελτίωση της πορείαςτου σε σχέση με το Α’ εξάμηνο της οικονομικής χρήσης που ολοκληρώθηκε και περίπου ίδια ή ελαφρά υψηλότερα  μεγέθη σε σχέση με το 2022. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός πυλώνας μετά τις πρόσφατες επενδύσεις διαθέτει πλέον στο χαρτοφυλάκιό του 27 φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και όπως τονίζει η διοίκηση της εισηγμένης βρίσκεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης και επενδύσεων. Στην ευρεία γκάμα της ενεργειακής δραστηριότητας του ομίλου Quest περιλαμβάνεται η παραγωγή φορέων ενέργειας με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών (π.χ. Υδρογόνο), η ηλεκτροκίνηση, η εξοικονόμηση ενέργειας, η παροχή υπηρεσιών εξισορρόπησης, η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τα  έξυπνα  δίκτυα.