Skip to main content

«Κύπρος», το όνομα του νέoυ αεροπλάνου της SKY express

Η παρουσίαση έγινε σήμερα Τρίτη στη Λάρνακα, παρουσία του Ν. Χριστοδουλίδη

Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και πολιτικών αξιωματούχων, η αεροπορική εταιρεία SKY Express, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη στο αεροδρόμιο Λάρνακας την ονοματοδοσία του νέου της αεροσκάφους τύπου Airbus 321neo που προστίθεται στον στόλο της, με το όνομα «Κύπρος».

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol , η SKY Εxpress αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019.

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη της SKY express τα τελευταία χρόνια και εξήρε την προσφορά της, τονίζοντας ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια της Κύπρου και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συνεργασία Κύπρου και SKY express θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Η SKY express, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, συμπληρώνει τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην Κύπρο. Ξεκίνησε τις πτήσεις από Αθήνα προς Λάρνακα το 2021, όπως επίσης και από Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα και βεβαίως συνεχίζει μέχρι  και σήμερα. Διαθέτει σημαντικές συνδέσεις με δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς στηρίζοντας την ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού μας προϊόντος και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Γρύλος, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Ομίλου IOGR, μέλος του οποίου είναι και η SKY express, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πριν από τρία περίπου χρόνια, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, επιλέξαμε την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό μας. Η απόφασή μας αυτή έχει δικαιωθεί απόλυτα. Με την παρουσία μας δημιουργήσαμε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ναύλων, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την προσφορά ενός σύγχρονου αεροπορικού προϊόντος, με τελικό ωφελούμενο το επιβατικό κοινό. Η Κύπρος μας έχει αγκαλιάσει. Και εμείς από τη μεριά μας φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων της. Παράλληλα προχωράμε συνεχώς σε σημαντικές επενδύσεις εδώ στην Κύπρο. Ήρθαμε για να μείνουμε και να γίνουμε μέρος της προόδου της Κύπρου. Για να συμβάλουμε στη συνδεσιμότητα του τόπου και στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του. Αυτή την επιθυμία μας συμβολίζει και η πρωτοβουλία να δώσουμε στο πρώτο AIRBUS Α321neo της SKY express, το πιο σύγχρονο αεροσκάφος της κατηγορίας του, το όνομα «ΚΥΠΡΟΣ». Για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Κυπριακή κοινωνία που μας αγκάλιασε, αλλά και για να υπογραμμίσουμε τη βούλησή μας να συνδεθούμε ακόμα πιο στενά με την Κύπρο και τους ανθρώπους της.»

Η εταιρεία, όπως καταδεικνύει και η προσθήκη των δύο AIRBUS A321 neo, θωρακίζεται συνεχώς με νέα αεροσκάφη, δηλώνοντας έτσι και την πρόθεση της να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί».

Ο CEO της εταιρείας Κωνσταντίνος Hλιάκης εξέφρασε χαρά και τιμή που το όνομα του αεροσκάφους σχετίζεται με την Κύπρο, καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια πτήσεων μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας.

Η SKY express με την εκδήλωση αυτή και την υποστήριξη της Hermes Airports, υλοποίησε τη δέσμευσή της να δώσει στο πρώτο της αεροσκάφος τύπου AIRBUS A321neo το όνομα «ΚΥΠΡΟΣ». Στην τελετή ονοματοδοσίας συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφειάδης, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, εκπρόσωποι της Hermes Airports, εκπρόσωποι φορέων της Κύπρου, συνεργάτες της SKY express, καθώς κι εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Εκ μέρους της Hermes Airports τον Πρόεδρο υποδέχθηκαν η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια κα Ελένη Καλογήρου και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιάκωβος Ιακώβου.