Skip to main content

Προ των πυλών το νέο Range Rover Electric

Μία νέα εποχή ξεκινά για την Range Rover.

Sponsored content

Ο εξηλεκτρισμός της μάρκας είναι γεγονός, με πρώτη, κυριολεκτικά «αθόρυβη δήλωση» από το νέο Range Rover Electric. Οι τελευταίες δοκιμές γίνονται αυτή την περίοδο, ενώ ήδη έχει ανοίξει η wishlist για τους ενδιαφερόμενους, πριν την επίσημη έναρξη των παραγγελιών.

Εγγραφείτε για να έχετε την ευκαιρία να είστε ανάμεσα στους πρώτους που θα μπορούν να υποβάλουν προ-παραγγελία το 2024 καθώς και να λαμβάνετε αποκλειστικές ενημερώσεις για το εμβληματικό Νέο Range Rover.

Οι πρώτες φωτoγραφίες μας βάζουν στο κλίμα και μας προϊδεάζουν για τις γραμμές του αυτοκινήτου. Η εταιρεία κάνει λόγο για υποδειγματική σχεδίαση Range Rover, με διακριτικά στοιχεία που παραπέμπουν στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση του νέου μοντέλου, ενώ σημειώνεται πως θα διαθέτει περισσότερες ευρεσιτεχνίες από οποιοδήποτε άλλο Range Rover μέχρι σήμερα.

Πολυτέλεια και ησυχία

Στόχος των μηχανικών ήταν να δημιουργήσουν το πιο αθόρυβο και εκλεπτυσμένο Range Rover όλων των εποχών, με λειτουργία active road noise cancellation και επίπεδα άνεσης στην καμπίνα που αποτελούν συστατικά μιας γαλήνιας σύγχρονης πολυτέλειας, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το νέο Range Rover Electric έχει γνήσια βρετανική υπογραφή σε όλα τα επίπεδα και θα παράγεται στο Solihull, μαζί με τα υφιστάμενα ήπια και plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover. Είναι βασισμένο στην ευέλικτη πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA). Οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης θα κατασκευάζονται και θα συναρμολογούνται στο νέο Electric Propulsion Manufacturing Centre της JLR στο Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η Range Rover στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της φιλοδοξεί να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα, το 2039.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται αρμοδίως ότι η αρχιτεκτονική 800V θα παρέχει δυνατότητα ταχείας φόρτισης σε δημόσια δίκτυα και ότι η ίδια η εταιρεία εγγυάται μια απρόσκοπτη εμπειρία EV με άνετη φόρτιση, συνεργασίες με παρόχους ενέργειας, ενημερώσεις λογισμικού over-the-air και έξυπνη τεχνολογία με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

Εξαντλητικές δοκιμές

Τα πρωτότυπα του νέου Range Rover Electric υποβάλλονται σε ένα από τα πιο αυστηρά προγράμματα μηχανολογικών πιστοποιήσεων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αντοχή τους σε ακραίες θερμοκρασίες, σε όλες τις συνθήκες, σε όλα τα εδάφη, και ασφαλώς η ικανότητα βύθισης σε νερό βάθους 850 χιλιοστών, δεδομένου ότι τα οχήματα του είδους είναι φημισμένα για την ικανότητά τους να κινούνται εντός και εκτός δρόμου.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς, το Range Rover Electric θα προσφέρει επιδόσεις συγκρίσιμες με εκείνες του Range Rover V8 που αποτελεί τη ναυαρχίδα της γκάμας και την ικανότητα παντός εδάφους που αναπτύχθηκε εσωτερικά από ειδικούς της Land Rover και αποτελεί σήμα κατατεθέν της Range Rover από την απαρχή της, το 1970.

Στιβαρό και ανθεκτικό

Το πρόγραμμα δοκιμών των πρωτοτύπων έχει προσαρμοστεί κατάλληλα για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Range Rover, ώστε να διασφαλιστεί η στιβαρότητα του συστήματος ηλεκτρικής κίνησης, συμπεριλαμβανομένου του κάτω μέρους του πατώματος, η ανθεκτικότητα της μπαταρίας, και η ακεραιότητα του πλαισίου, ενώ μέσω δυναμικών δοκιμών του οχήματος εξετάζεται η επίδραση της αύξησης της θερμοκρασίας στην απόδοση.

Σημειώνεται, τέλος, πως τα πρώτα οχήματα φυσικού μεγέθους κατασκευάστηκαν αφού προηγήθηκε ένας χρόνος ανάπτυξης σε ψηφιακό περιβάλλον που κάλυψε την ανθεκτικότητα του εμπρός μέρους, την ανάλυση συστημάτων για τις απαιτήσεις του πλαισίου και την εικονική διάσχιση υδάτων σε ταχύτητα έως και 50 χλμ/ώρα. Οι παγκόσμιες δοκιμές στο δρόμο ξεκίνησαν από τη Σουηδία μέχρι το Ντουμπάι, σε θερμοκρασίες από -40C έως +50C.

Οι ενδιαφερόμενοι για το νέο Range Rover Electric, μπορούν να εγγραφούν στην Wishlist του επερχόμενου μοντέλου, που είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία της
εταιρείας.