Skip to main content

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Ζητούνται 2.000 στελέχη-Οι περιζήτητες ειδικότητες

Ποιες ειδικότητες αφορούν οι κενές θέσεις εργασίας

Ένα νέο ψηφιακό εργαλείο, που συνδέει το ανθρώπινο δυναμικό που αναζητά εργασία και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της  τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού επιχειρείν και αναζητούν το αντίστοιχο προσωπικό, εγκαινίασε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A.

Το Careers with GR.EC.A. συγκεντρώνει σε μια εύχρηστη πλατφόρμα διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις και τις συνδέει με ανθρώπους που ψάχνουν το επόμενο βήμα της καριέρας τους. Σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου σε συνεργασία με τη Workable  και απευθύνεται αποκλειστικά στις επιχειρήσεις-μέλη του GR.EC.A.

Όπως τονίζουν στη «Ν» οι άνθρωποι του χώρου, από την αγορά του ηλεκτρονικού επιχειρείν λείπουν περίπου 2.000 στελέχη. Υπάρχει ζήτηση για όλες τις ειδικότητες και για διάφορα επίπεδα εμπειρίας. Οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν ειδικότητες για την κάλυψη των αναγκών στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στις υπηρεσίες υποστήριξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, ηλεκτρονικές πληρωμές, υποστήριξη υποδομών, είδη συσκευασίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο και πολλές άλλες.

Λόγω των αυξημένων αναγκών και της έλλειψης του κατάλληλα εκπαιδευμένου δυναμικού οι εταιρείες ήδη προσλαμβάνουν στελέχη για εργασία εξ αποστάσεως από διάφορες περιοχές της χώρας, ανεξάρτητα της έδρας της κάθε εταιρείας.

Τα στελέχη του GR.E.CA τονίζουν πως απώτερος στόχος της νέας πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της δυνατότητας των επιχειρήσεων να βρίσκουν το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζονται. Παράλληλα, προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα μας τη δυνατότητα αναζήτησης διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε ορισμένες από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον τομέα του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, καθώς και σε ανερχόμενες τεχνολογικές startups της Ελλάδας.

Όπως τονίζει ο Γενικός διευθυντής του GR.EC.A Στέλιος Πετρίδης “το Διοικητικό Συμβούλιο του GR.EC.A αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία, στόχος της οποίας είναι να βοηθήσει τις εταιρείες – μέλη του συνδέσμου να καλύψουν εύκολα και γρήγορα τις ανάγκες στελέχωσης που έχουν, βρίσκοντας το κατάλληλο προσωπικό, ευελπιστώντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλουμε έστω και λίγο στην μείωση του κόστους των επιχειρήσεων για την εύρεση προσωπικού. Ταυτόχρονα, διευρύνει τις ευκαιρίες απασχόλησης σε όλο το εύρος του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα είτε είναι εξειδικευμένο και έμπειρο είτε κάνει σήμερα το πρώτο επαγγελματικό βήμα στην αγορά εργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα αναζήτησης θέσεων εργασίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους κλάδους της  τεχνολογίας και ηλεκτρονικού επιχειρείν.”

Να σημειωθεί ότι ο GRECA έχει ξεκινήσει συνεργασία με τo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με στόχο την εκπαίδευση στελεχών και οι πρώτοι 50 απόφοιτοι θα βγουν στην αγορά εργασίας το Φεβρουάριο 2024, με ειδίκευση στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, διάρκειας 5,5 μηνών,  σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες των εταιρειών μελών του GR.E.CA.