Skip to main content

Μάρμαρα Παυλίδης: Οικογενειακή διελκυστίνδα η μεταπώληση

«Μήλον της Έριδος» είναι το τίμημα της πώλησης και η διαδικασία μεταπώλησης

Σε οικογενειακή διελκυστίνδα εξελίσσεται η υπόθεση της πώλησης της Μάρμαρα Παυλίδης πριν από έναν χρόνο στην ECM Partners και η κατόπιν μεταπώλησή της στον Χριστόφορο Παυλίδη.

Η πώληση και η μεταπώληση αφορούσε το σύνολο της δραστηριότητας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα ενέργειας που είχε αναπτύξει. Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε ενδοοικογενειακή έριδα μεταξύ των τριών αδελφών Παυλίδη, Κυριάκου, Χριστίνας και Χριστόφορου, και των οικογενειών τους, που οδεύει στις αίθουσες των δικαστηρίων προς διευθέτησή της.

«Μήλον της Έριδος» είναι το τίμημα της πώλησης και η διαδικασία μεταπώλησης της οικογενειακής επιχείρησης και εκ νέου απόκτησής της από τον έναν εκ των τριών αδελφών.

Εξώδικα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν κατατεθεί εξώδικα, καθώς και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τη μία πλευρά, των Κυριάκου και Χριστίνας Παυλίδη, εναντίον του Χριστόφορου Παυλίδη.

Στο μεταξύ, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Χριστόφορος Παυλίδης απαντά δημόσια στα νομικά αιτήματα των Κυριάκου και Χριστίνας Παυλίδη σχετικά με την πώληση και μεταπώληση της οικογενειακής εταιρείας που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά το Σαββατοκύριακο, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιεχόμενο της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων. Επίσης, δηλώνει άγνοια για την απαίτηση έγκλησης που έχει επίσης αναφερθεί δημόσια.

Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Παυλίδης κάνει λόγο για αυθαίρετη «κατασκευή» όσον αφορά τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς. Ακόμα, επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση θα προασπιστεί το κύρος, την φήμη και την αξιοπιστία του ομίλου «Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες» με κάθε νόμιμο μέσο και με μοναδικό γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και το συμφέρον των εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως η Μάρμαρα Παυλίδης είναι μία από τις σημαντικότερες εξορυκτικές βιομηχανίες μαρμάρων της χώρας με 40 χρόνια παρουσίας στον κλάδο των φυσικών πετρωμάτων και leader του μαρμάρου σε όλον τον κόσμο. Στην Παυλίδης Μάρμαρα ανήκουν τα κορυφαία λατομεία στην Ελλάδα (Ariston, Venus, Galaxy, Kavala),στη Βόρεια Μακεδονία (Sivec),στην Αλβανία (Perla) και στηΒουλγαρία (Vratza). Το νέο υλικό Vratza χαρακτηρίζεται μάλιστα ως υψηλής αισθητικής μπεζ μάρμαρο, κατάλληλο για εξωτερική χρήση, καθώς κοσμεί πολλά κτήρια υψηλών προδιαγραφών.