Skip to main content

Β. Κορκίδης στο NaftemporikiTV: κάνουμε τα εύκολα δύσκολα με αυτό το φορολογικό

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Βασίλης Κορκίδης.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά σχολίασε πως «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλουν στην χώρα μας το 0,8% του ΑΕΠ, έναντι του 2,1% του ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση», «Καλό είναι να στρέψουμε την προσοχή μας όλοι στο να μπορέσουμε να καταθέσουμε προτάσεις και να υπάρξουν βελτιώσεις και αλλαγές σε αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο πριν ψηφιστεί στην Βουλή». Ο κ. Κορκίδης τόνισε πως «Θα θέλαμε η πλατφόρμα my – data και η πλατφόρμα e – sep να συνεργάζονται», «Πρώτα βελτιώνουμε την ψηφιοποίηση του κράτους για να μπορεί να δεχθεί τις πληροφορίες τις φορολογικές ψηφιακά και μετά βάζουμε πρόστιμα».

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε πως «Το τρίτο που θεωρώ άδικο είναι ότι δεν συμψηφίζει ζημιές με κέρδη», «Τουλάχιστον μια φορά στην πενταετία θα έπρεπε να σου δίνει το δικαίωμα να συμψηφίζεις τις ζημιές μια χρήσης με τα κέρδη των επόμενων ετών», «Πρέπει να φέρουμε στο επίκεντρο την απόδειξη με πιο συγκεκριμένα μέτρα».

Τέλος ο κ. Κορκίδης σχολίασε πως «Ουσιαστικά πάμε να πιάσουμε την μικροφοροδιαφυγή», «Θεωρώ ότι κάνουμε τα εύκολα δύσκολα με αυτό το φορολογικό και τα απλά πολύπλοκα», «Έρχονται αλλαγές χωρίς να είναι μεταρρυθμιστικές και επίσης ο κανόνας αυτού του μίνι φορολογικού είναι κατά βάση η εξαίρεση, δηλαδή έχουμε προσαυξήσεις με εκπτώσεις και έχουμε απαλλαγές με εξαιρέσεις».