Skip to main content

Η Mobile Technology μετασχηματίζει Logistics – Λιανική

Για την Αποθήκη και τα Κέντρα Διανομής, η Mobile Technology διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις RFID voice.picking, καθώςκαι αυτόνομαρομποτικάσυστήματα

Με την τεχνογνωσία των μεγαλύτερων κατασκευαστών διεθνώς.

Sponsored content

Η Mobile Technology είναι μια ελληνική εταιρεία Πληροφορικής που ιδρύθηκε το 2003, βάζοντας ένα δύσκολο στοίχημα: να συμβάλλει με πρωτοποριακές λύσεις στον μετασχηματισμό των επιχειρησιακών διαδικασιών, απ’ όταν αυτές ακόμα βρίσκονταν στα πρώτα τους βήματα. Σήμερα, το 60%-70% των 300 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας εντάσσονται στο πελατολόγιό της, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας έχει διευρυνθεί εντυπωσιακά, συμπ. cutting edge τεχνολογιών. Η Mobile Technology διαθέτει επαγγελματικό εξοπλισμό, όπως είναι τα φορητά τερματικά, ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού για φυσικά καταστήματα, έξυπνες θυρίδες για το last mile delivery, ανθρωποειδή ρομπότ κ.ά. Ειδικότερα για την Αποθήκη και τα Κέντρα Διανομής, διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις RFID, voice picking, καθώς και αυτόνομα ρομποτικά συστήματα. Μέσω των παραπάνω αυτοματισμών βοηθάει τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο όγκο παραγγελιών και στις προκλήσεις που δημιούργησε η έκρηξη του e-commerce και του quick commerce.

Στην πράξη, η Mobile Technology σχεδιάζει και υλοποιεί έργα για τη Λιανική και τα Logistics που αποτελούν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Διαθέτει μεγάλο εύρος ανθεκτικού εξοπλισμού και εξειδικευμένων λύσεων λογισμικού, γι’ αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί σε μία μόνο κατηγορία. Λειτουργεί ως συνεργάτης ψηφιακού μετασχηματισμού για επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να βελτιώσουν το customer experience που προσφέρουν και παράλληλα να μειώσουν λειτουργικά κόστη, λάθη και καθυστερήσεις.

Η Mobile Technology κατάφερε να εδραιώσει την κυριαρχία της, κατακτώντας το μεγαλύτερο μερίδιο της εγχώριας αγοράς AIDC στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, και συνεχίζει να επεκτείνεται με σταθερά βήματα μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια δε η ανάπτυξή της έχει επιταχυνθεί σημαντικά, δεδομένου ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις υλοποιούν ή προτίθενται να προχωρήσουν στην τεχνολογική αναβάθμιση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας. Εύλογα, η Mobile Technology, η οποία χρησιμοποιούσε τον όρο «ψηφιακός μετασχηματισμός» πολύ πριν αυτός καθιερωθεί, βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων με τις καινοτόμες λύσεις της.

Συνεχόμενη αύξηση τζίρου

Τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας ήταν πάντα υγιή, συνδυάζοντας κερδοφορία 10% (προ φόρων) επί του τζίρου με πολύ χαμηλό τραπεζικό δανεισμό. Από το 2020 και έπειτα, όμως, καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης 20% σε ετήσια βάση. Πιο συγκεκριμένα, έκλεισε το προηγούμενο οικονομικό έτος με 8,3 εκατ. τζίρο, ενώ για το τρέχον έτος τα 10 εκατ. θεωρούνται ένας εφικτός -αν όχι συντηρητικός- στόχος.

Με customer retainment που αγγίζει σχεδόν το 100%, η Mobile Technology αναδεικνύει το customer service σε πρωταγωνιστή, φροντίζοντας πάντα να το προσαρμόζει στις εκάστοτε ανάγκες των πελατών της.

Η ραγδαία ανάπτυξή της δεν θα γινόταν πραγματικότητα αν δεν είχαν προηγηθεί μελετημένες κινήσεις, όπως η προώθηση λύσεων που δεν είχαν ακόμα διεισδύσει στην ελληνική αγορά, καθώς και η σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με τους κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Mobile Technology διατηρεί συνεργασίες στο ανώτατο επίπεδο με τους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές φορητού εξοπλισμού παγκοσμίως, που δεν είναι άλλοι από τους Honeywell και Zebra. Από τους ίδιους οίκους προμηθεύεται και δύο από τις πιο πρωτοποριακές λύσεις της, δηλαδή το Voice Picking και τα Αυτόνομα Ρομποτικά Συστήματα αντιστοίχως. Με εξίσου αυστηρά κριτήρια επιλέγει όλους τους συνεργάτες της. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η SES-Imagotag που κυριαρχεί στην αγορά ηλεκτρονικών ετικετών παγκοσμίως, καθώς και η KEBA AG που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της -απαιτητικής- ευρωπαϊκής αγοράς έξυπνων θυρίδων, ενώ δεν εξαιρούνται μικρότεροι κατασκευαστές, όπως είναι η βραβευμένη Bixolon.

Η διοίκηση της Mobile Technology εξαρχής είχε θέσει ως προτεραιότητα τη στενή παρακολούθηση των διεθνών τεχνολογικών τάσεων. Στόχος της, να εντοπίζει τις πλέον αξιόπιστες λύσεις σε κάθε πεδίο εφαρμογής, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες (ή και μελλοντικές) ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής επιχείρησης, με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ποτέ όμως δεν αρκέστηκε στην απλή εκπροσώπηση δημοφιλών οίκων, γι’ αυτό και έχει στο ενεργητικό της μια σειρά από πιστοποιήσεις τεχνογνωσίας. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει, να εγκαθιστά και να υποστηρίζει πλήρως τεχνικά κάθε λύση και προϊόν που προσφέρει. Επιπρόσθετα, λειτουργεί ως εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο από τα γραφεία της, στην Αθήνα. Με αυτό τον τρόπο διαφοροποιήθηκε γρήγορα από τον εγχώριο ανταγωνισμό και απέκτησε την απαιτούμενη ευελιξία, ώστε να αξιοποιεί μεγάλο εύρος τεχνολογιών, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη της. Είτε πρόκειται για αναδυόμενες τεχνολογίες της 5ης Βιομηχανικής Επανάστασης είτε για πιο συμβατικές τεχνολογίες, η Mobile Technology κάθε φορά προτείνει και υλοποιεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση.