Skip to main content

Folli Follie: Χωρίς την παρουσία της προσωρινής διοίκησης άρχισε η δίκη

Ως μάρτυρες κατέθεσαν επενδυτές οι οποίοι είχαν καταθέσει μηνύσεις όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Άρχισε στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων η δίκη της Folli Follie για τους παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας, με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγό του Καίτη, τον γιο τους Τζώρτζη και άλλα πρόσωπα.

Ωστόσο, στη δίκη δεν θα παρασταθεί προς υποστήριξη της κατηγορίας η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας, με απόφαση του δικαστηρίου, που συντάχθηκε με την απόφαση του προηγούμενου δικαστηρίου, το οποίο είχε αναγκαστεί να αναβάλει τη διαδικασία, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Υπέρ της αποβολής της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας είχαν ταχθεί και οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου, επικαλούμενοι την προηγούμενη απόφαση που, όπως είπαν στις αγορεύσεις τους, έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και άρα καταλαμβάνει και την εν εξελίξει δίκη.

Απέναντι από τους κατηγορουμένους θα βρίσκονται επενδυτές, τράπεζες, ο e-ΕΦΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ.

Οι μάρτυρες

Κατά τη σημερινή διαδικασία ως μάρτυρες κατέθεσαν επενδυτές οι οποίοι είχαν καταθέσει μηνύσεις όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι παρά τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα ότι κάτι δεν πάει καλά με τις επενδύσεις και τους ισολογισμούς, εκείνος δεν πείστηκε.

Ο επόμενος μάρτυρας κατέθεσε: «Είχα 2.500 μετοχές της Folli, τις 1.000 τις είχα αγοράσει αρχές Απριλίου του 2018, λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης του αμερικανικού fund. Έχασα περίπου 40.000 ευρώ. Επέλεξα τις μετοχές της εταιρείας διότι παρακολουθούσα την πορεία της, τα οικονομικά της στοιχεία. Εξίσου σημαντικό κριτήριο ήταν ότι μέτοχοι ήταν οι ιδρυτές της. Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund, διότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

naftemporiki.gr