Skip to main content

Το deal της μπίρας «Νήσος» με την Carlsberg και το «παράθυρο» για τις διεθνείς αγορές

Ο Αλέξανδρος Κουρής, ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας Νήσος, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή In Business 9-11 με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο μίλησε ο Αλέξανδρος Κουρής, ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας Νήσος. Ο κ. Κουρής αναφέρθηκε στη νέα εμπορική συνεργασία με την Carlsberg, η οποία θα έχει 10% συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, αναβαθμίζοντας το δίκτυο και την εξωστρέφεια της εταιρείας.

«Βασικοί μέτοχοι της εταιρείας παραμένουμε εγώ και η σύζυγος μου, Μάγια Τσόκλη. Συνεπώς, η εταιρεία παραμένει μια οικογενειακή εταιρεία και διατηρεί τη διοικητική αυτονομία της, ενώ παράλληλα έχει την ευκαιρία να ωφεληθεί από το 6ο μεγαλύτερο δίκτυο μπίρας στον κόσμο» διευκρίνισε ο κ. Κουρής.

Στη συνέχεια πρόσθεσε, πως «η συμφωνία πήρε 12 μήνες για να ολοκληρωθεί και η ιδιαιτερότητά της είναι ότι δεν πρόκειται για συνολική εξαγορά. Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο δίκτυο παίρνει στο χαρτοφυλάκιο του μια μικρή ειδική μπίρα, όπως η Νήσος».

Τέλος, τόνισε ότι «η μπίρα Νήσος έχει δώσει στην Ελλάδα 23 διεθνή βραβεία. Είναι η μοναδική ελληνική ζυθοποιία με τόσα διεθνή βραβεία. Τα βραβεία αυτά μας δίνουν το διαβατήριο για να διεκδικήσουμε καταναλωτές μπίρας παντού στον κόσμο».