Skip to main content

ΕΥΔΑΠ: Αυξήθηκαν στα 30,5 εκατ. οι επενδύσεις το 2022

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεων της ΕΥΔΑΠ κατευθύνεται στη δημιουργία δικτύων αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική στην οποία έχουν δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 800 εκατ.

Στα 30,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι επενδύσεις της ΕΥΔΑΠ το 2022, σύμφωνα με όσα είπε η διοίκησή της πριν λίγο κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου. Είναι αυξημένες κατά 66% σε σχέση με το 2021 και κατά 107% έναντι του μέσου όρου της προηγούμενης πενταετίας.

Το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεων της ΕΥΔΑΠ κατευθύνεται στη δημιουργία δικτύων αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική στην οποία έχουν δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμενα κατά 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις επενδύσεις περιλαμβάνονται και έργα ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας όπως το ERP.

Η γενική συνέλευση δεν αποφάσισε για το θέμα που αφορά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς ο εκπρόσωπος του δημοσίου ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος. Θα υπάρξει συνέχεια στη γενική συνέλευση για το θέμα αυτό στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΥΔΑΠ για τη χρήση του 2022 θα διανέμει μέρισμα 2 λεπτά ανά μετοχή.

Κατά την χρήση του 2022 η επιχείρηση νερού της Αττικής είχε έσοδα 343,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα 4,8% σε σχέση με το 2021 ως συνέπεια μείωσης τη κατανάλωσης. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 10,6 εκατ. μειωμένα κατά 48 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.