Skip to main content

Dust and Cream: Αύξηση πωλήσεων 25% στο α΄ εξάμηνο 2023 – Νέες επενδύσεις και καταστήματα

Συνολική αύξηση των εξαγωγών κατά 587,6%.

Με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 25% «έτρεξε» το πρώτο εξάμηνο του 2023 για τη βορειοελλαδική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών Cream Team ABEE, η οποία αναπτύσσει την αλυσίδα καταστημάτων «Dust and Cream». Παράλληλα η εταιρεία έχει σε εξέλιξη επενδυτικό πλάνο για το 2023 που ξεπερνά 3,3 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές πωλήσεις του δικτύου το 2022, όπως επισημαίνει στη «Ν» ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Μιχάλης Αναγνωστόπουλος, ανήλθαν στα 22,5 εκατ. ευρώ και η εταιρεία προσβλέπει για το 2023 ότι θα διατηρηθούν και στο σύνολο της χρονιάς οι ανοδικοί ρυθμοί του πρώτου εξαμήνου, δηλαδή η αύξηση πωλήσεων 25% συγκριτικά με πέρυσι σε όλα τα κανάλια και η αύξηση των επισκέψεων στα κανάλια λιανικής ύψους 17%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δίνει από φέτος έμφαση και στην επέκταση της εξαγωγικής της δραστηριότητας, η οποία περιλαμβάνει την Κύπρο, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Αραβικά Εμιράτα και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, με συνολική αύξηση των εξαγωγών της κατά 587,6%, ενώ ειδικότερα όσον αφορά στην Κύπρο φέτος καταγράφεται αύξηση πωλήσεων 64% σε σύγκριση με πέρυσι.

Επενδύσεις

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το 2023 αρθρώνεται σε τρεις άξονες:

– Λειτουργία νέων καταστημάτων σε όλα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Ήδη τέθηκε σε λειτουργία νέο κατάστημα στο «Mediterranean Cosmos» τον Ιούλιο και ακολουθεί το «Mall of Athens» τον Οκτώβριο. Επίσης, προ μερικών ημερών τέθηκε σε λειτουργία νέο κατάστημα στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και το προϋπάρχον γειτονικό κατάστημα στην οδό Πασσαλίδη της Καλαμαριάς έκλεισε προσωρινά και θα ξαναλειτουργήσει ως κατάστημα Outlet.

– Έχει ξεκινήσει το Remodeling όλων των καταστημάτων του δικτύου «Dust and Cream» και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αυτής εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ.

– Έχει κατατεθεί φάκελος για την εισαγωγή στο πρόγραμμα έξυπνης μεταποίησης για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής. Το συγκεκριμένο project έχει ένα κόστος επένδυσης στο 1,3 εκατ. ευρώ.

Δίκτυο

Η εταιρεία διαθέτει δίκτυο 82 καταστημάτων στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 57 είναι franchise και τα 25 εταιρικά, καθώς επίσης και άλλα πέντε εταιρικά καταστήματα στην Κύπρο, ήτοι συνολικά 87 καταστήματα. Εφόσον, επίσης, το επιτρέψουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, για το 2024 προγραμματίζεται και η δημιουργία καταστημάτων «Dust + Cream» στις γειτονικές Ρουμανία και Βουλγαρία με συνεργασίες.