Skip to main content

Kourtidis Group: Από την Παραλία Οφρυνίου Καβάλας, στο διεθνές στερέωμα του Real Estate

Sponsored content

Εξωστρέφεια, δυναμισμός, διακρίσεις, τεράστια έργα και μια σειρά επιτυχημένων επιχειρηματικών κινήσεων αντικατοπτρίζουν τη δραστηριότητα της Kourtidis Group. Ο Όμιλος, με έδρα την Παραλία Οφρυνίου Καβάλας, είναι σήμερα ένας από τους κορυφαίους, που με συνεχείς επενδύσεις σε πόρους, γεωγραφικές περιοχές και με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό εδώ και 27 χρόνια. Είναι πλήρως καθετοποιημένος και κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους κλάδους των Κατασκευών, του Real Estate, των Επενδύσεων και του Τουρισμού.

Ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδη και η βραβευμένη κτηματομεσιτική του εταιρεία RE/MAX Choice, δικαίως χαρακτηρίζονται ως ο “leader” στη Βόρειο Ελλάδα με πολυάριθμες διακρίσεις σε Πανελλαδικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Στο πρόσφατο 21ο Πανελλήνιο συνέδριο της RE/MAX Ελλάς, απέσπασε την πιο σημαντική διάκριση της απονομής, καθώς το γραφείο της RE/MAX Choice στην Παραλία Οφρυνίου κατέκτησε την 1η θέση σε Παραγωγή για την χώρα το 2022. Οι σπουδαίες προοπτικές και επιτυχίες είναι αυτές που έστρεψαν τα βλέμματα κορυφαίων επενδυτικών ομίλων στη μέχρι πρόσφατα «άγνωστη» Παραλία Οφρυνίου.

Όπως τονίζει ο Νίκος Κουρτίδης, πρόεδρος της Kourtidis Group, «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μεγάλη οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει αλλά και για τις εξαιρετικές προοπτικές που ξετυλίγονται μπροστά μας πλέον. Νιώθω σιγουριά και εμπιστοσύνη για τους ανθρώπους και τους συνεργάτες που έχω δίπλα μου. Έτσι, όλοι μαζί μπορούμε να πορευτούμε στο μέλλον με στόχο την ανάπτυξη του Ομίλου αλλά και της χαρισματικής περιοχής μας».

H εταιρεία μετρά 6 γραφεία, 110 και πλέον συνεργάτες, 36 οικιστικά συγκροτήματα, 1.124 κατοικίες υπό κατασκευή, 2.600 ακίνητα προς πώληση, 2.800 ολοκληρωμένες εξοχικές κατοικίες, 10.000 ικανοποιημένους πελάτες, 7 brands και 8 νέες μεγάλες επενδύσεις.

Η Καθετοποίηση

Από την Παραλία Οφρυνίου ξεκίνησε το ταξίδι της Kourtidis Group.  H πρώτη παρουσία στο επιχειρείν έγινε το 1996 με την ίδρυση της κατασκευαστικής εταιρείας OIKO Kourtidis. Αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης του ομίλου με κυρίαρχη και ηγετική θέση στον κατασκευαστικό κλάδο. Με εμπειρία 27 ετών, υψηλή τεχνογνωσία, πιστοποιημένα επώνυμα υλικά και αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια της κατασκευής, δημιουργεί κατοικίες ποιότητας και σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και έχει πλέον στο ενεργητικό της την κατασκευή άνω των 2.800 εξοχικών κατοικιών, ενώ 1.124 κατοικίες βρίσκονται σήμερα υπό κατασκευή.

Η RE/MAX Choice δίνει επιπλέον ώθηση στην  ανάπτυξη του Ομίλου. Η πολυβραβευμένη κτηματομεσιτική εταιρεία ξεκίνησε το 2012 με το πρώτο γραφείο στην Παραλία Οφρυνίου. Τα επόμενα χρόνια, η εξέλιξη της εταιρείας καθιστά αναγκαία τη φυσική της παρουσία με την λειτουργία νέων γραφείων RE/MAX Choice κάθε χρόνο που ανοίγουν διαδοχικά στη Καβάλα, τη Νέα Ηρακλείτσα, τις Σέρρες, τη Δράμα και τη Θάσο. Με το δίκτυο των 6 γραφείων και των 110 και πλέον συνεργατών της αναλαμβάνει την αγορά, πώληση και ενοικίαση ακινήτων χιλιάδων πελατών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καλύπτει το σύνολο των περιοχών Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Θάσου και Στρυμονικού κόλπου έχοντας σε αποκλειστική διαχείριση περισσότερα από 2.600 ακίνητα, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί και κάθε ζήτηση ή προσφορά σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο της Ελλάδας. Επίσης, διαθέτει ISO εξυπηρέτησης αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητά του.

H RE/MAX Choice Commercial Division δημιουργήθηκε µε στόχο να συλλέξει όλα τα commercial ακίνητα, να υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και εταιρείες να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα, να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στην προσέλκυση και υποδοχή επενδυτών καθώς και να παράσχει σημαντική και έγκυρη πληροφόρηση για τη δραστηριοποίησή τους στη χώρα μέσα από μεγάλο πακέτο επενδυτικών ακινήτων και την ομάδα υποστήριξης δίπλα σε κάθε επενδυτή.

Την καθετοποιημένη εξέλιξη ανάπτυξης των εταιρειών συμπληρώνει η Costa Ofrynio Booking, η εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που μετατρέπει μία εξοχική κατοικία σε επενδυτικό ακίνητο. Προσφέρει ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης καταλυμάτων και μέσα από τις δημοφιλείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες επιτυγχάνει, μέσω της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τη μέγιστη δυνατή απόδοση των ακινήτων που αναλαμβάνει. Την τελευταία χρονιά απέσπασε βραβεία από την Booking.com με πολύ υψηλές βαθμολογίες για τις υπηρεσίες των οικισμών της.  Μέσω του προγράμματος Max Value, ο Όμιλος αποδίδει 6% εγγυημένη απόδοση στην τουριστική σεζόν στους αγοραστές εξοχικής κατοικίας που κατασκευάζει, ενώ τους υπόλοιπους 6 μήνες η κατοικία παραμένει στη διάθεσή τους για εκμετάλλευση ή ιδιόχρηση. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρότυπο μοντέλο αξιοποίησης τουριστικών κατοικιών απέσπασε βραβείο στα Tourism Awards 2023.

Το  VIP Service αποτελεί το εξειδικευμένο, δυναμικό τμήμα του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη που προσφέρει First Class After Sales Services σε κάθε επενδυτή και αποτελεί ένα υπερπολύτιμο εργαλείο ποιοτικών υπηρεσιών για κάθε πελάτη του ομίλου, πριν και μετά τη συνεργασία. Συνεργάτες παρέχουν από νομική και τεχνική υποστήριξη έως και 24ωρη κατ’ οίκον εξυπηρέτηση σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης.

To Alexandrou Chora είναι το μεγάλο project της Kourtidis Group που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και αποτελεί το κορυφαίο όραμα της. Σε επίπεδο υποδομών έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες, ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις. Η λειτουργία του έργου αναμένεται να εκτοξεύσει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελέσει ένα χρονικό ορόσημο στην αλλαγή σελίδας στην ιστορία του oμίλου Κουρτίδη. Το Alexandrou Chora σχεδιάζεται ως ένα μοναδικό multiplex τουριστικό συγκρότημα σε ιδανική περιοχή δίπλα στη θάλασσα, στην Παραλία Οφρυνίου Καβάλας. Είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον και με συνολική έκταση 175.000 τ.μ. θα είναι χωρισμένο σε 3 διαφορετικές ενότητες, το Alexandrou Chora Resort, το Alexandrou Chora Village και το Alexander Theme Park.

Το project συνολικά περιλαμβάνει:

  • 1 υπερσύγχρονο 5 αστέρων ξενοδοχείο, με όνομα ενός παγκόσμιου Brand
  • 1 πρότυπο, «έξυπνο και πράσινο» χωριό με 200 πολυτελείς κατοικίες
  • 1 μοναδικό ιστορικό θεματικό πάρκο
  • Γήπεδα Τennis και Padel
  • Conference Center
  • Καταστήματα εστίασης
  • Μονάδα ευεξίας, spa
  • Shopping Mall

Όπως τονίζει η Κωνσταντίνα Δημητρόβα, αντιπρόεδρος της Kourtidis Group, «Νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι που η μεγάλη ανάπτυξη του Ομίλου έχει συντελέσει στην ανάπτυξη αυτού του ιστορικού και ευλογημένου τόπου. Πλέον είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε το όραμα και τα επιχειρηματικά σχέδια ώστε κάθε επενδυτική προσπάθεια των πελατών μας να στεφθεί με βέβαιη επιτυχία, σε κάθε γωνιά της χώρας».

Νέα εποχή

Με τεχνογνωσία και καινοτομία η Kourtidis Group περνάει σε μια νέα ηλεκτρονική εποχή δημιουργώντας μια πλατφόρμα Δημοπρασιών. Η Kourtidis Auction είναι ένα νέο κομμάτι του ομίλου με επίκεντρο τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων. Η μοναδική και πολυμερής προσέγγιση της Kourtidis Auction για την πώληση και την αγορά, παρέχει τόσο σε τοπικούς όσο και διεθνείς πωλητές, αγοραστές και αντιπροσώπους την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ακίνητο με ασφάλεια, γρήγορα και με εξαιρετική αξία.

Παραλία Οφρυνιου – Costa Ofrynio και αφετηρία

Η ανάπτυξη στην περιοχή της Παραλίας Οφρυνίου δεν είναι τυχαία. Αποτελεί την κορωνίδα της Kourtidis Group και είναι ένας τόπος όπου χτυπά η παγκόσμια ιστορία. Ο επισκέπτης ξεκινώντας από τον περίφημο «Τύμβο Καστά» του Δήμου Αμφίπολης, μπορεί να «ταξιδέψει» στον χρόνο και τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως τα πιο ξεχωριστά μνημεία του τόπου, τα οποία διασώζονται από την αρχαιότητα. Μουσεία, ιστορικά σημεία όπως το Λιοντάρι της Αμφίπολης, μοναστήρια και παλιές εκκλησίες, παραδοσιακοί οικισμοί είναι κάποιες από τις πολλές δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κάποιος στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί έναν προορισμό 365 ημερών, εύκολα προσβάσιμο, προσφέροντας απεριόριστα είδη θερινού και εναλλακτικού τουρισμού, άρρηκτα συνδεδεμένα με την προσιτή πολυτέλεια.

Ένας προσωπικός ξεναγός

Καθώς η δραστηριότητα του Ομίλου καλύπτει μεγάλο τμήμα της Βόρειας Ελλάδας με 6 γραφεία σε Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Νέα Ηρακλείτσα και Θάσο, στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε η εφαρμογή Kavala experience. Η εφαρμογή προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία ξενάγησης, καθώς με ηχητικές ξεναγήσεις και εικόνες ξυπνά όλες τις αισθήσεις. Όλα όσα θέλει να ξέρει ο επισκέπτης, τα ακούει σε ένα μοναδικό ηχητικό περιβάλλον. Ένας προσωπικός ξεναγός ο οποίος επιλέγει για τον επισκέπτη εμπειρίες για 48 ώρες ή και 7 ημέρες. Βραβείο για την εφαρμογή απέσπασε πρόσφατα η Kourtidis Group από την Ένωση Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδος, καθώς οι οργανωμένες προσπάθειες του Ομίλου για την προβολή των περιοχών που δραστηριοποιείται γίνονται πλέον αισθητές σε όλη τη χώρα.

Με την εφαρμογή Kavala experience μπορεί κάποιος να εξερευνήσει γαλαζοπράσινες θάλασσες και μοναδικές παραλίες, εκπληκτικά ορεινά τοπία, απίστευτους υδροβιότοπους, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια και λίμνες, γραφικά λιμανάκια, θρησκευτικό τουρισμό και τα καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας. Από την Καβάλα, το σταυροδρόμι των πολιτισμών, μέχρι τη Θάσο, την Κερκίνη και τους Τοξότες Ξάνθης. Επίσης, η εφαρμογή αναλαμβάνει και τη διαμονή μέσα από μια πληθώρα καταλυμάτων του Ομίλου, βρίσκει και προτείνει το ιδανικό κατάλυμα σύμφωνα με την ξενάγηση που έχει επιλέξει ο επισκέπτης.