Skip to main content

Εθνική Ασφαλιστική: Το νέο μοντέλο οργάνωσης και οι προσλήψεις

Οι προσαρμογές σε δομή και προσωπικό θα συνδυαστούν με νέα εμπορική πολιτική. Στόχος η τόνωση της κερδοφορίας

Ριζική αναδιάρθρωση της δομής της, με σημαντικές αλλαγές στο προσωπικό που απασχολεί, δρομολογεί η Εθνική Ασφαλιστική.

Πρόκειται για προσαρμογές οι οποίες θα συνδυαστούν με νέα εμπορική πολιτική που στόχο θα έχει την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και την τόνωση της κερδοφορίας της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εντάξει στο μισθολόγιό της σχεδόν το σύνολο των «ενοικιαζομένων» εργαζόμενων. Τυχόν κενές θέσεις θα καλυφθούν από νέο προσωπικό με εξειδίκευση κυρίως στο digital marketing και γενικότερα στη ψηφιοποίηση.

Ήδη από την Εθνική Ασφαλιστική έχουν αποχωρήσει περισσότερα από  150 άτομα μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, εκ των οποίων 117 πέρυσι και 37 φέτος, ενώ σε καθεστώς «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων απασχολούνται 215 άτομα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Robert Gauci, ήδη έγιναν πολλές προσλήψεις που υπολογίζονται σε 50 με 60, ενώ στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι:

Να εντάξει στο δυναμικό της εργαζόμενους με διαφορετικές δεξιότητες από τις συνήθεις στην ασφαλιστική αγορά. Να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία σε απασχολούμενους στην εταιρεία που δεν απέδιδαν, μεταφέροντάς τους σε άλλες διευθύνσεις. Να προσφέρει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αναδείξουν τα ταλέντα τους και δεξιότητες που μέχρι σήμερα δεν αξιοποιούσαν στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.

Όπως εξήγησε, «θα υπάρξει αυστηρή αξιολόγηση του προσωπικού. Θα κάνουμε γρήγορες κινήσεις για την άμεση προσαρμογή μας στο νέο μοντέλο ανάπτυξης. Χτίζουμε μια διαφορετική κουλτούρα, αλλάζοντας πλήρως τη δομή οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας» συμπλήρωσε.