Skip to main content

Coca Cola Τρία Έψιλον: «Πράσινο» θα καταστεί το εργοστάσιο του νερού Αύρα

Το εργοστάσιο στο Αίγιο αποτελεί μια μονάδα πρότυπο για όλο τον όμιλο, ενώ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής εδώ και 34 χρόνιας.

Στόχο να καταστήσει το εργοστάσιο εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού Αύρα σε κλιματικά ουδέτερο έως το 2025 θέτει η Coca Cola Τρία Έψιλον.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε χθες, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο, η διευθύνουσα σύμβουλος της Coca Cola Τρία Έψιλον κα Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς μέσα από ένα λεπτομερές πλάνο ενεργειών και επενδύσεων ύψους 17 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2017-2025 δρομολογείται η αναβάθμιση της  μονάδα εμφιάλωσης νερού.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της τοπικής μονάδας κ. Τάκης Καραπατούχας στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου της δημιουργίας ενός κλιματικά ουδέτερου εργοστασίου δρομολογείται ο μηδενισμός των άμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και η ελαχιστοποίηση στις έμμεσες εκπομπές διοξειδίου από τη πρωτογενή και δευτερογενή συσκευασία. Επίσης η εταιρεία δρομολογεί την ανάπτυξη εναλλακτικού τρόπου θέρμανσης του νερού με ηλεκτρικές αντιστάσεις.

Ήδη από τις σχετικές ενέργειες έχει επιτευχθεί μείωση κατά 33% του νερού που χρησιμοποιείται για τις παραγωγικές ανάγκες στην μονάδα, ενώ περίπου το 91% των ενεργειακών αναγκών καλύπτεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας.

Το εργοστάσιο στο Αίγιο αποτελεί μια μονάδα πρότυπο για όλο τον όμιλο, ενώ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής εδώ και 34 χρόνιας. Απασχολεί περί τους 60 μόνιμους εργαζόμενους, ο αριθμός των οποίων διπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.