Skip to main content

Στην Epsilon Net το 60% της εταιρείας πληροφορικής «ΝΕΤΕΡΑ»

Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά ανήλθε σε 700.000 ευρώ

Tην εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού 60% της εταιρείας «ΝΕΤΕΡΑ Ε.Ε.», που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής για επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού τομέα ανακοίνωσε η Epsilon Net. Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά ανήλθε σε 700.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και καταβολή Earn out Bonus, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού της σχεδίου.

Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της εταιρίας, Αθανάσιος Τσιλιβής θα κατέχει το υπόλοιπο 40% της ΝΕΤΕΡΑ και θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη ανάπτυξης των προϊόντων και εργασιών της εταιρίας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Epsilon Net, η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των στοχευμένων επιλογών του ομίλου, με εξαγορές που έγιναν (hoteliga, BookOnLine Now, Hotel availabilities), αλλά και με την ανάπτυξη συνεχώς νέων προϊόντων και υπηρεσιών για την δημιουργία ενός συνολικού πακέτου, “all in one solution”, που στοχεύει στην οργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε μεγέθους μονάδας του ξενοδοχειακού τομέα.

Το προφίλ της ΝΕΤΕΡΑ

Σημειώνεται ότι η ΝΕΤΕΡΑ υποστηρίζει με τις λύσεις της, περισσότερα από 800 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης στους τελικούς πελάτες. Αναλυτικότερα, η εταιρεία με έδρα στην Αθήνα, μέσω της αξιοποίησης web-cloud τεχνολογιών και καινοτομικών διαδικασιών εύκολης παραμετροποίησης, διαθέτει τα παρακάτω συστήματα σε τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα:

  • On premise πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης καταλύματος (PMS)
  • On cloud PMS
  • Σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης για μικρά καταλύματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2022, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 241.000 ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία κυμαίνεται σε ποσοστό άνω του 75% του κύκλου εργασιών της. Παράλληλα η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό.

Η Epsilon Hospitality, η βασική εταιρεία του ομίλου για τον τουριστικό τομέα, στον συντονισμό της οποίας θα ενταχθεί και η ΝΕΤΕΡΑ αναλαμβάνοντας την ευθύνη ανάπτυξης των πωλήσεων των προϊόντων της στο εξωτερικό, μαζί με τις υπόλοιπες εξειδικευμένες θυγατρικές του ομίλου, αποτελούν καταλύτη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης στην Ελλάδα παρέχοντας ένα πλήρες portfolio προϊόντων & υπηρεσιών.

naftemporiki.gr