Skip to main content

Σύνοδος κορυφής της DHL για τη βιωσιμότητα και την πράσινη μετάβαση

Η παγκόσμια σύνοδος κορυφής της DHL ανοίγει στη Βαλένθια και σηματοδοτεί τη συνάντηση 1.000 ενδιαφερομένων, φορέων και εμπειρογνωμόνων για τα logistics

Επίκεντρο η βιωσιμότητα και η πράσινη μετάβαση για την DHL, όπως η ίδια παρουσιάζει στο πλαίσιο της παγκόσμιας διάσκεψης κορυφής, που πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2023 στη Βαλένθια, την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024.

Η DHL παρέχει σε περισσότερους από 1.000 φορείς, ενδιαφερόμενους και εμπειρογνώμονες την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και γνώσεις και να συνδιαμορφώσουν από κοινού το μέλλον των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού.

Η παγκόσμια σύνοδος κορυφής παρέχει επίσης στον όμιλο Deutsche Post  ένα φόρουμ για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών σχετικά με την πρόοδο του χάρτη πορείας για τη βιωσιμότητα με βασικά θέματα την ηλεκτροκίνηση, τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF), τα κτίρια με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και τις εναλλακτικές πράσινες υπηρεσίες.

Η DHL δημιούργησε μια μοναδική πλατφόρμα, την Era of Sustainable Logistics Global Summit 2023, για τους εμπειρογνώμονες των logistics και της αειφορίας σε όλους τους κλάδους, προκειμένου να συνεργαστούν, να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις και να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση των πιο πράσινων και καθαρών logistics.

“Καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της κλιματικής έκτακτης ανάγκης, είναι σαφές ότι η βιωσιμότητα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών μας. Δίνοντας προτεραιότητα σε καθαρότερα, πιο πράσινα logistics και με συνεργασία, πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να επιτύχουμε ουσιαστική πρόοδο προς την επίτευξη βιώσιμων αλυσίδων εφοδιασμού”, λέει η Katja Busch, Chief Commercial Officer της DHL και επικεφαλής της DHL Customer Solutions and Innovation (CSI).

“Η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής 2023 της DHL Era of Sustainable Logistics είναι μια ευκαιρία για την οικοδόμηση της κοινότητας και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε αυτοί που θα διευκολύνουν αυτή τη διάσκεψη κορυφής- η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επίτευξη προόδου. Οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές να αναλάβουμε τολμηρή δράση και να δεσμευτούμε για την προστασία του πλανήτη μας τώρα”.

Με την έναρξη του προγράμματος Mission 2050 του Ομίλου τον Μάρτιο του 2017 – η οποία επικεντρώνεται στη δέσμευση για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050 – έχει ήδη επιτύχει σημαντικά ορόσημα στην επιδίωξη αυτού του στόχου.

Η DHL βρίσκεται στην πρωτοπορία της ηλεκτροκίνησης, έχοντας ήδη εισάγει πάνω από 30.000 ηλεκτρονικά οχήματα στο στόλο παραδόσεων παγκοσμίως και έχοντας παραγγείλει έως και 12 πλήρως ηλεκτρικά αεροπλάνα μεταφοράς εμπορευμάτων. Πέρυσι, ο Όμιλος εξασφάλισε επίσης με επιτυχία πάνω από 830 εκατομμύρια λίτρα καύσιμα SAF μέχρι το 2026.

Αλλά δεν είναι μόνο στις μεταφορές που ο Όμιλος Deutsche Post DHL υιοθετεί μια βιώσιμη προσέγγιση. Με την Εφοδιαστική Αλυσίδα DHL να πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα, περισσότερες από τις μισές εγκαταστάσεις της (52,1%) είναι ουδέτερες ως προς τον άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων 76 νέων κτιρίων που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σύμφωνα με κατευθυντήριες γραμμές ουδέτερου άνθρακα.

Και ομοίως, για τους πελάτες του Ομίλου, βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, οι υπηρεσίες GoGreen Plus, προσφέρονται για όλα τα βασικά προϊόντα και χρησιμοποιούνται ήδη από μεγάλους πελάτες για να ενεργοποιήσουν βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού σήμερα και με πολλούς άλλους πελάτες υπό συζήτηση.

«Από την ανακοίνωση του χάρτη πορείας μας για τη βιωσιμότητα τον Μάρτιο του 2021, έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στο ταξίδι μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον – με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, την αγορά SAF, τη μετατροπή και την κατασκευή κτιρίων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και την επέκταση νέων πράσινων υπηρεσιών», λέει ο Yin Zou, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Εταιρικής Ανάπτυξης του Ομίλου Deutsche Post .

«Ενώ είμαστε υπερήφανοι για την ταχεία πρόοδο που έχουμε σημειώσει, παραμένουμε αφοσιωμένοι στη διερεύνηση νέων τεχνολογιών και συνεργασιών για να δημιουργήσουμε περαιτέρω δυναμική για την προώθηση της πράσινης ατζέντας».

DHL GoGreen Dashboard

Ο Όμιλος αναγνωρίζει τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη βιώσιμων logistics. Εκτός από τις πράσινες υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία, ο Όμιλος δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να μειώσουν το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα, εισάγοντας το νέο DHL GoGreen Dashboard – μια νέα απρόσκοπτη λύση αναφοράς εκπομπών για τους μεγάλους διακλαδικούς πελάτες του Ομίλου Deutsche Post DHL, η οποία παρέχει διαφάνεια σύμφωνα με αναγνωρισμένα πρότυπα του κλάδου, όπως το πλαίσιο GLEC ή το πρόσφατα δημοσιευμένο ISO 14083.

Η υπηρεσία επιτρέπει στους πελάτες να βλέπουν γρήγορα και εύκολα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για όλες τις επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου μέσω μιας ενιαίας προσαρμόσιμης πλατφόρμας – εντελώς δωρεάν. Το εργαλείο θα αναπτυχθεί αρχικά στους πρώτους 100 κορυφαίους διατμηματικούς πελάτες, με πρόθεση να επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής αργότερα εντός του 2023.