Skip to main content

Attica Bank: Αποχωρεί το ΤΜΕΔΕ, μπαίνουν οι συστημικές

Αλλάζει ο χάρτης των συμμετοχών της τράπεζας

Τo συμπληρωματικό ενημερωτικό για την Attica Bank αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας. Εν  των μεταξύ νέα δεδομένα προέκυψαν σε ότι αφορά την αύξηση καθώς φαίνεται πως η δεύτερη φάση λειτουργίας της τράπεζας μετά την αύξηση δεν βρήκε το ΤΜΕΔΕ και την Thrivest στο ίδιο μήκος κύματος.

Ετσι αναμένεται πως το ΤΜΕΔΕ δεν πρόκειται να στηρίξει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και τα κεφάλαια θα συμπληρώσουν οι συστημικές τράπεζες ενώ οι πληροφορίες μέχρι στιγμής θέλουν στην αύξηση να παίζει και η συμμετοχή της Παγκρήτιας αφού ληφθούν οι απαραίτητες για το σκοπό αυτόν εγκρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία προβλέπει εξυγίανση της τράπεζας και συγχώνευσή της με την Παγκρήτια τράπεζα στην οποία βασικός μέτοχος και στρατηγικός επενδυτής είναι η Thrivest.

Η διαχείριση των προβληματικών ανοιγμάτων  είναι η αιχμή του δόρατος της ε εξυγίανσης της Τράπεζας Αττικής. Ετσι το μεγαλύτερο τμήμα της αύξησης των 490 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυ΄τον.

Η διοίκηση της Attica Bank  ξεκινάει από τα χαρτοφυλάκια Astir 1 και Metexelixis έχοντας ήδη λάβει δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο χαρτοφυλάκιο.