Skip to main content

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

SONY DSC

Ένα σχολείο γνώσης και καινοτομίας

Sponsored Content
Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα Σχολείο που, καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο – Διεθνές Πρόγραμμα GCSE / GCE), δημιουργεί όλες τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε κάθε μαθητής να μπορέσει να εξελιχθεί στην «καλύτερη εκδοχή του εαυτού του».

Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και το βασικό όραμα και τη φιλοσοφία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, το οποίο αποτυπώνεται μέσα σε λίγες γραμμές:

«Η δημιουργία ενός σχολείου το οποίο, κάθε ημέρα της λειτουργίας του, θα στοχεύει με υπεύθυνες σταθερές διαδικασίες, αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη, στην πνευματική, ηθική, κοινωνική καλλιέργεια και την ψυχοσωματική υγεία κάθε μαθητή ξεχωριστά, προσφέροντας έτσι ουσιαστική παιδεία υψηλού επιπέδου σε όλους τους μαθητές του».

Οι υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών, την άρτια  εκπαιδευτική διαδικασία και τη δυνατότητα ενασχόλησης με ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες:

 • Πρότυπο εργαστήριο Φυσικής
 • Πρότυπο εργαστήριο Χημείας
 • Πρότυπο εργαστήριο Βιολογίας
 • Σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής – Πολυμέσων
 • Μεγάλες, φωτεινές και άρτια εξοπλισμένες αίθουσες
 • Πρότυπο Εργαστήριο STEM με έμφαση στη Ρομποτική και στην ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών
 • Εργαστήρια Εικαστικών
 • Αίθουσες Μουσικής
 • Θέατρο
 • Βιβλιοθήκη
 • Κλειστό Κολυμβητήριο
 • Αίθουσα Μπαλέτου & Χορού
 • Αίθουσα Καράτε
 • Γήπεδα Volley, Basket, Tennis, Mini Soccer
 • Στίβος
 • Εστιατόριο
 • Κουζίνα Επαγγελματικών Προδιαγραφών
 • Ξεχωριστοί αύλειοι χώροι για κάθε βαθμίδα
 • Στίβος
 • Τραπεζαρία

Το Σχολείο εξυπηρετεί γεωγραφικά μαθητές και μαθήτριες από την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων αφού η πρόσβαση είναι άμεση και γρήγορή μέσω των οδικών δικτύων τόσο της Αττικής Οδού όσο και της Εθνικής Οδού.

Το Πρόγραμμα Σπουδών

Στόχος του Προγράμματος Σπουδών του Προνηπιαγωγείου – Νηπιαγωγείου είναι:

 • η ομαλή ένταξη του παιδιού στην πρώτη οργανωμένη κοινωνική ομάδα που συναντά μετά την οικογένεια
 • η γνωστική, γλωσσική, κοινωνική, συναισθηματική ανάπτυξη όλων των παιδιών
 • η ενεργητική συμμετοχή όλων των παιδιών
 • η εισαγωγή στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση
 • η ανάπτυξη φαντασίας και δημιουργικότητας και η καλλιέργεια δεξιοτήτων

Το Πρόγραμμα στο Νηπιαγωγείο έχει διαμορφωθεί με βάση δυο άξονες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους:

 1. Ελληνόφωνο πρόγραμμα που στοχεύει στην άρτια μαθησιακή και συναισθηματική προετοιμασία του νηπίου για τη βαθμίδα του Δημοτικού και εξασφαλίζει μια πλήρως ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση σε αυτή, στοιχείο που οδηγεί στη σχολική επιτυχία.
 2. Αγγλόφωνο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη των ίδιων δεξιοτήτων από παιδαγωγικής πλευράς, όπως και το Ελληνόφωνο με τη διαφορά ότι η επικοινωνία γίνεται σε έναν άλλο κώδικα. Η εναλλαγή αυτή του γλωσσικού κώδικα γίνεται με τρόπο που εγγυάται την ισόπλευρη ανάπτυξη και στις δυο γλώσσες.

Με άριστους εκπαιδευτικούς και αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, το Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης παρέχει στους μαθητές του ουσιαστική παιδεία:

 • ουσιαστική μόρφωση και πλήρη αφομοίωση της γνώσης
 • καλλιέργεια κριτικής ικανότητας και συνθετικής σκέψης
 • ανίχνευση και ανάδειξη των κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, μέσα από την ενασχόληση με ένα πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους σε κάποιον τομέα
 • υιοθέτηση ηθικών αρχών και αξιών που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά του παιδιού μέσα στην ομάδα και απέναντι στους άλλους, ως στάδιο προετοιμασίας για μια ισορροπημένη προσωπική ζωή και επιτυχημένη ένταξη στην κοινωνία

Στα Education Leaders Awards απονεμήθηκε το Χρυσό Βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης για την ενότητα «Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης» και συγκεκριμένα για την υιοθέτηση του Προγράμματος SWAPLANET «Δίνω στα ρούχα μου και στον πλανήτη μια δεύτερη ζωή!». Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά Πανελλαδικά στο Σχολείο και εναρμονίζεται με τους 17 στόχους του Οργανισμού  Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη που δεσμεύονται για την ανάπτυξη καλών πρακτικών για την ευζωία του πλανήτη.

Επιπλέον η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί 1 από τα 9 σχολεία στην Ευρώπη και 1 από τα 3 σχολεία στην Ελλάδα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα LIFEFORCE (Learning Initiative For Elementary school Fun – Oriented Resuscitation Coaching Europewide), το οποίο έχει ως σκοπό να προ-εκπαιδεύσει μαθητές ηλικίας 6-10 ετών στις Πρώτες Βοήθειες και σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ, χρησιμοποιώντας καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και διασκεδαστικές, πρακτικές δραστηριότητες.

Η διάκριση «Γυμνάσιο και Λύκειο της Χρονιάς» στα Education Leaders Awards αποτελεί το επιστέγασμα της συστηματικής προσπάθειας, του οράματος και της φιλοσοφίας του Σχολείου που δομείται από τις πρώτες κιόλας βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το Γυμνάσιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εξασφαλίζει στους έφηβους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να ανταποκριθούν με επιτυχία σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό που διαρκώς αλλάζει και στον οποίο καλούνται να προσαρμόζονται δημιουργικά και αποτελεσματικά, ώστε να οικοδομούν στέρεα το μέλλον τους και να είναι κατ’ επέκταση ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι.

Το πρόγραμμα του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κινείται σε δύο άξονες:

 • από τη μια αποσκοπεί στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα μέσα από την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και από την άλλη διασφαλίζει σπουδές στο εξωτερικό μέσα από το Διεθνές Πρόγραμμα G.C.E. A- Levels, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Λυκείου. Απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων σε ποσοστό 100% φοιτούν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής που είναι σε Κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης και του κόσμου, όπως το University of Cambridge, Imperial College London, UCL, KING’ S College London, The University of Manchester, University of Glasgow, University of Southampton, UCL κα., ενώ ένας στους τρεις μαθητές έχει εισαχθεί στα 10 Καλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου.
 • Όμως, σε κάθε περίπτωση, διασφαλίζει για κάθε απόφοιτό της τη σφαιρική παιδεία τόσο ως πολυεπίπεδη μόρφωση όσο και ως αγωγή με ανθρωπιστικά ιδεώδη. Έτσι, διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα που θα ενταχθεί δημιουργικά, ως αυριανός ενήλικας, στην επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας, της Ευρώπης και του ευρύτερου παγκοσμιοποιημένου  περιβάλλοντος.

Με αυτόν τον τρόπο, το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης προετοιμάζει τους μαθητές για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να χάνει, ως ύστατη βαθμίδα εκπαίδευσης, τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα.

Οι Εκπαιδευτικοί

Κινητήριος δύναμη που διασφαλίζει το υψηλό και ποιοτικό εκπαιδευτικό επίπεδο του Σχολείου είναι οι Εκπαιδευτικοί. Οι Νηπιαγωγοί, οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» διαθέτουν απόλυτη επιστημονική επάρκεια σε σχέση με τα γνωστικά τους αντικείμενα, είναι παιδαγωγοί με όλη την έννοια αυτής της πολυσήμαντης ιδιότητας, είναι δραστήριοι με ωραίες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις, προωθούν την ομαδοσυνεργατική προσέγγιση, είναι άνθρωποι ακέραιοι, με ήθος και βαθύτατη συναίσθηση ευθύνης.

Ξένες Γλώσσες

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται μέσω του Προγράμματος Σπουδών στην εκμάθηση Ξένων Γλωσσών.

Στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση, η Αγγλική γλώσσα διδάσκεται ως πρώτη ξένη γλώσσα από το Προνηπιαγωγείο και παραμένει υποχρεωτικό μάθημα ως τη Γ΄ Λυκείου.

Από τη Γ΄ Δημοτικού οι μαθητές επιλέγουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη Γαλλική ή τη Γερμανική.

Στο Γυμνάσιο όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα διδασκαλίας της Κινεζικής γλώσσας.

Στόχος είναι οι μαθητές να έχουν κατακτήσει τα διπλώματα γλωσσομάθειας στην αγγλική και στη γαλλική ή γερμανική γλώσσα έως και την Α΄ Λυκείου, χωρίς εξωσχολική βοήθεια, προκειμένου στη συνέχεια να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στην προετοιμασία τους για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε της Ελλάδας είτε του εξωτερικού.

Νέες Τεχνολογίες

Οι Νέες Τεχνολογίες έχουν βαρύνουσα θέση στο Πρόγραμμα Σπουδών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και διδάσκονται από την Α’ Δημοτικού. Στη διδασκαλία αξιοποιούνται ποικίλες εκπαιδευτικές εφαρμογές πολυμέσων και προγραμματισμού, προκειμένου το μάθημα να γίνεται πιο ενδιαφέρον, δημιουργικό και καινοτόμο για κάθε ηλικία. Από τη Β’ Δημοτικού οι μαθητές μυούνται στις Αρχές του Προγραμματισμού σε προγραμματιστικά περιβάλλοντα που έχουν αναπτυχθεί στα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του κόσμου (Scratch, Python). Σαν προγραμματιστές, χτίζουν αλγορίθμους που ακολουθούν εντολές, γεγονότα, επαναληπτικές εντολές και συνθήκες. Οι μαθητές αποκτούν και τις βασικές δεξιότητες σε όλα τα ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου (Word), παρουσιάσεων (PowerPoint) και λογιστικών φύλλων (Excel) με την πρωτοποριακή μέθοδο του Project based Learning (πιστοποιήσεις Microsoft και projects).

Οι Διακρίσεις

Εξαιρετικές διακρίσεις σημειώνουν οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο κάθε χρόνο σε επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα debate και συνέδρια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:

 • οι συνεχείς διακρίσεις στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και η εκπροσώπηση της χώρας μας στις Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής το 2022, το 2021, το 2019, το  2017, το 2015, το 2014 και το 2013.
 • τα τελευταία χρόνια οι Μαθητικές Ομάδες Ρομποτικής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχουν κερδίσει συνολικά οκτώ φορές την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, έχουν συμμετάσχει σε 7 Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με κορυφαίες διακρίσεις, φτάνοντας τέσσερις φορές στην πρώτη δεκάδα του κόσμου και κατακτώντας το Start Up Award.

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

4η θέση : Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Μinders», Γκιούρ, Ουγγαρία – 2019

5η θέση: Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Μinders» – 2021

6η θέση: Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Μinders», Ντόρτμουντ, Γερμανία – 2022

7η θέση: Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Minders», Σότσι, Ρωσία, 2014

11η θέση : Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Minders», Κόστα Ρίκα – 2017

12η θέση: Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Minders», Τζακάρτα, Ινδονησία – 2013

 • οι υψηλές θέσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Formula 1 in Schools και η εκπροσώπηση της χώρας μας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools

Βραβείο Γρηγορότερου Αυτοκινήτου στον Κόσμο: Μαθητική Ομάδα «Arrows Racing Team, Abu Dhabi -2019

Βραβείο Digital Media: Μαθητική Ομάδα «Vision Racing Team», Great Britain – 2022

7η θέση: Μαθητική Ομάδα «Vision Racing Team», Great Britain – 2022

7η θέση: Μαθητική Ομάδα «Prismatic», Αγγλία – 2021

9η θέση: Μαθητική Ομάδα «Omega Racing Team», Κουάλα Λαμπούρ, Μαλαισία – 2017

10η θέση: Μαθητική Ομάδα «Arrows Racing Team, Abu Dhabi – 2019

 • οι αξιοσημείωτες διακρίσεις σε Διαγωνισμούς Φυσικών Επιστημών EUSO. Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κατέκτησαν την 1η θέση (2020) και τη 2η θέση (2022) στον Τελικό Διαγωνισμό EUSO Νοτίου Ελλάδος.
 • οι εξαιρετικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο σε Πρωταθλήματα Debate στην αγγλική γλώσσα και Διεθνή Συνέδρια Προσομοίωσης του Ο.Η.Ε., όπως το International Competition for Young Debaters στο Cambridge University, το Harvard Model Congress Europe, το The Hague International Model United Nations
 • τα πανελλήνια και διεθνή βραβεία σε διαγωνισμούς Εικαστικών, Θεάτρου και Χορωδίας
 • τα πανελλήνια και διεθνή κύπελλα σε πρωταθλήματα Σκάκι, Πολεμικών Τεχνών κ.α.

Στα Education Leaders Awards οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχουν διακριθεί με το Χρυσό Βραβείο στη Κατηγορία «Νεανική Επιχειρηματικότητα» για την ανάπτυξη προϊόντος Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης.

Αντίστοιχα στην Κατηγορία «Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων» διακρίθηκαν με το Αργυρό Βραβείο για τα Soft Skills και τις δεξιότητες που αναπτύσσουν οι μαθητές που συμμετέχουν στον Όμιλο F1 in Schools.

Οι Όμιλοι

Το υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκό και παιδαγωγικό έργο που παρέχεται στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση συμπληρώνεται από τη δυνατότητα όλων των μαθητών συνολικά να συμμετέχουν σε Ομίλους, που έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους αλλά και να τους εξασφαλίσουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με επιστημονικά πεδία του ενδιαφέροντός τους και να συμμετέχουν σε δράσεις.

Οι Παροχές

Σημαντικές είναι οι Παροχές που διασφαλίζει το Σχολείο τόσο στους μαθητές του όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, όπως:

 • Συμβουλευτική Υποστήριξη
 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός
 • Διασύνδεση με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού
 • Νοσηλευτική Υπηρεσία
 • Σίτιση
 • Μετακίνηση με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία
 • Ηλεκτρονική πλατφόρμα E-School
 • Ασφάλεια Μαθητών
 • Εκπαιδευτικά Βοηθήματα

Οι Πιστοποιήσεις

Σημαντικοί ευρωπαϊκοί και διεθνείς Φορείς Πιστοποίησης, όπως Edexcel, OSD, Institut Francais, Addvantage, Technokids , έχουν αναγνωρίσει το ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο στο οποίο επενδύει καθημερινά η Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Στο Σχολείο πρόσφατα απονεμήθηκε η Ασημένια Ετικέτα για την Ψηφιακή Ασφάλεια από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο στο πλαίσιο της δράσης eSafety Label που πιστοποιεί σχολεία για το σύνολο των πολιτικών ασφαλούς διαδικτύου που εφαρμόζουν.

SONY DSC

Summer Camp

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση παρέχει ποικίλα προγράμματα Summer Camp, καθένα σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών κάθε βαθμίδας. Το Πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε μαθητές του Σχολείου όσο και σε μαθητές άλλων σχολείων.

Πληροφορίες-Εγγραφές: Τηλ.: 22950 29840,[email protected], www.anagennisi.edu.gr