Skip to main content

Στην “Almeco-Β & Ν Επαγγελματικό Έπιπλο ΑΒΕΕ” πέρασε το εργοστάσιο της “Κλωστήρια Κιλκίς”

Η τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό ανερχόταν σε 2.060.000 ευρώ

Η εταιρεία “Almeco – Β & Ν Επαγγελματικό Έπιπλο ΑΒΕΕ” είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν”, η νέα ιδιοκτήτρια του βιομηχανικού ακινήτου των “Κλωστηρίων Κιλκίς” της οικογένειας Ακκά, που βγήκε χθες “στο σφυρί” ηλεκτρονικά.

Η “Almeco – Β & Ν Επαγγελματικό Έπιπλο ΑΒΕΕ” διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στο 4ο χλμ. της Συμμαχικής Οδού Ωραιοκάστρου-Διαβατών, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, γραφεία διοίκησης και showroom στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, δεύτερο showroom στη λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι, στην Αθήνα και ειδικεύεται στην παραγωγή και εμπορία επαγγελματικών επίπλων.

Η τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό ανερχόταν σε 2.060.000 ευρώ και το ακίνητο κατακυρώθηκε στην “Almeco” με ένα ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς, δηλαδή στα 2.060.001 ευρώ.

Το ακίνητο που περνά στην ιδιοκτησία της “Almeco” είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία του πλειστηριασμού, “ένα γήπεδο 81.017 τ.μ., που έχει προέλθει από τη συνένωση μικρότερων αγροτεμαχίων και στο οποίο έχει ανεγερθεί βιομηχανικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 23.044,74 τ.μ. Το μεγαλύτερο από τα κτίρια είναι βιομηχανοστάσιο-κεντρική μονάδα όπου γινόταν η επεξεργασία και παραγωγή των προϊόντων (κτίριο ορθογώνιου σχήματος, που περιλαμβάνει τον υπάρχοντα – αρχικό χώρο του εργοστασίου, την επέκταση αυτού, βοηθητικούς χώρους και τα γραφεία διοίκησης).

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού ήταν η Cepal ως διαχειρίστρια των τιτλοποιημένων απαιτήσεων της “Gemini Core Securitisation DAC” και η κατάσχεση, που έγινε στις 28 Ιουλίου 2022, επιβλήθηκε για 500.000 ευρώ.