Skip to main content

ΒΕΘ για market pass: Προς τη σωστή κατεύθυνση όμως η ακρίβεια δεν λύνεται με επιδόματα

«Το βοήθημα δεν είναι ικανό να υπερκεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

«Η ακρίβεια δεν λύνεται με επιδόματα», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας το Market Pass, παρόλο που υποστηρίζει ότι το μέτρο βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση.

Με τις καταβολές των χρημάτων για την κάρτα αγορών (market pass) να βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης – σήμερα προγραμματίζεται να πληρωθούν όσοι επέλεξαν τον τραπεζικό λογαριασμό – o πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης σχολιάζει πως «κάθε μέτρο που ενισχύει το εισόδημα των πολιτών, το οποίο συνεχώς συρρικνώνεται, είναι, αναντίρρητα, προς τη σωστή κατεύθυνση».

Την αναγκαιότητα του μέτρου όπως σημειώνει ο κ. Καπνοπώλης την καταδεικνύει ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, «ωστόσο», όπως υπογραμμίζει «το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, ώστε τα νοικοκυριά να μην εξαρτώνται από επιδοματικές πολιτικές».

«Θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες προκειμένου οι πολίτες να μην θα έχουν ανάγκη από επιδόματα για να ψωνίσουν και να κατορθώσουν να βγάλουν το μήνα, αλλά να διαθέτουν ικανά εισοδήματα ώστε να έχουν τη δυνατότητα δαπανών, που θα τονώνουν την κατανάλωση και κατά επέκταση τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας πως «το εν λόγω βοήθημα δεν είναι ικανό να υπερκεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα νοικοκυριά, ούτε να τονώσει τους καθημαγμένους τζίρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προπάντων να προσφέρει την ίαση από την ακρίβεια βάζοντας φρένο στις συνεχείς ανατιμήσεις των προϊόντων».

«Απαιτούνται μακρόπνοες πολιτικές που θα δώσουν λύσεις και θα εξασφαλίσουν ρυθμούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.