Skip to main content

JTI: Επενδύσεις στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ Ξάνθης

Τι ανέφερε ο Οικονομικός Διευθυντής της JTI Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, κ. Χαράλαμπος Θαμνίδης, στο 1 ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Τη σημασία της σταθερής παρουσίας και της συνεπούς επένδυσης της JTI στην Ελλάδα, με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, τόνισε ο Οικονομικός Διευθυντής της JTI Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, κ. Χαράλαμπος Θαμνίδης, στο 1 ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Θαμνίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων και τη θερμή υποδοχή των προσπαθειών της εταιρείας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του. Όπως υπογράμμισε «το αποτέλεσμα του πρώτου σταδίου της επένδυσης τα τελευταία 4 χρόνια, που συνεχίζεται έως σήμερα, είναι η αύξηση της παραγωγής από 0,5 δισ. τσιγάρα σε 5 δις τσιγάρα τον χρόνο, εξαγωγές σε 8 χώρες, ένα εργοστάσιο που είναι σύγχρονο και 100% ευθυγραμμισμένο και συμβατό με τις διεθνείς προδιαγραφές της Ε.Ε., της JTI αλλά και της φορολογίας των καπνικών προϊόντων».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της JTI, οι άμεσες ξένες επενδύσεις θα πρέπει να προσεγγίζονται ολιστικά λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τα φορολογικά κίνητρα αλλά και βασικές παραμέτρους όπως τα δίκτυα ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες, η αντιμετώπιση του brain drain και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ειδικά στις ακριτικές περιοχές.