Skip to main content

Και δεύτερη προσφορά για το γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό

Βάσει της διακήρυξης η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Δεν είναι μόνη της στη διεκδίκηση της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό η κοινοπραξία των Τέρνα (ΓΕΚ Τέρνα), Άκτωρ (Ελλάκτωρ), Μυτιληναίος, έργο συνολικού προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένης της προαίρεσης και ΦΠΑ).

Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από το άνοιγμα σήμερα το πρωί των προσφορών, από την επιτροπή του διαγωνισμού που έχει συγκροτήσει ο δήμος Αθηναίων, την κατασκευή του νέου γηπέδου διεκδικεί και μια μικρότερη τεχνική εταιρεία, η Cosmοs.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του νέου γηπέδου θα προέλθει στο μεγαλύτερο τμήμα της (115 εκατ. ευρώ) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ περίπου 8 εκατ. που αφορούν τις οδικές προσβάσεις σε αυτό έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Βάσει της διακήρυξης η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το προς κατασκευή γήπεδο θα είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 38.500 θεατών, κατηγορίας 4 (Category 4) κατά UEFA και συνολικής δόμησης περίπου 33.677,48 τ.μ. σε οικόπεδο 178 στεμμάτων. Θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και 7 εμπορικά καταστήματα.