Skip to main content

Συγκρατημένα αισιόδοξη η διοίκηση της Παπουτσάνης

Η ολοκλήρωση επενδύσεων 25 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία τριετία έδωσε ώθηση στην παραγωγή και τη δυναμική της Παπουτσάνης, που αριθμεί πλέον περισσότερα από 200 άτομα, ενισχυμένους και αυτοματοποιημένους αποθηκευτικούς χώρους και νέες συνεργασίες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ως παραγωγός για τρίτους.

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τη διοίκηση της Παπουτσάνης για το 2023. Διεύρυνση σε νέες αγορές, εξαγωγές και προϊόντα ξενοδοχειακού κλάδου βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της εταιρείας.

Επέκταση σε νέες αγορές, σταδιακή αύξηση του μεριδίου της στην αγορά των προϊόντων φροντίδας σπιτιού (home care), μέσω της εξαγορασθείσας εταιρείας Αρκάδι, και διεύρυνση της γκάμας και των εξαγωγών των προϊόντων προσωπικής φροντίδας και καθαριότητας, όπου ειδικεύεται από το 1870, είναι οι στρατηγικοί στόχοι της Παπουτσάνης, όπως τόνισε η διοίκησή της κατά την ενημέρωση των αναλυτών. Η εταιρεία εστιάζει στις ώριμες αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα που καλύπτουν τον ξενοδοχειακό κλάδο με τις αρχές βιωσιμότητας, αλλά και την παραγωγή για τρίτους που αντιπροσωπεύει το 43% του κύκλου εργασιών της. Παράλληλα διερευνά ευκαιρίες για νέες εξαγορές, αν και το 2023 θα είναι χρονιά ολοκλήρωσης των κινήσεων ανάπτυξης που έχουν γίνει μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της εταιρείας Αρκάδι.

Η ολοκλήρωση επενδύσεων 25 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία τριετία έδωσε ώθηση στην παραγωγή και τη δυναμική της Παπουτσάνης, που αριθμεί πλέον περισσότερα από 200 άτομα, ενισχυμένους και αυτοματοποιημένους αποθηκευτικούς χώρους και νέες συνεργασίες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ως παραγωγός για τρίτους. Για το 2023 η διοίκηση της Παπουτσάνης έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική ώθηση στα σχέδιά της, και ειδικά στην πράσινη ανάπτυξη, αναμένεται να δώσουν η ενίσχυση από την EBRD, καθώς και η προοπτική συμμετοχής της εταιρείας στο αναπτυξιακό πλάνο του Ταμείου Ανάκαμψης με επενδυτικά κεφάλαια. Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση προς την Παπουτσάνης για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, θέτοντας ενδεικτικά στόχους που αφορούν τη σημαντική βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ για συμψηφισμό ενέργειας και παραγωγής της εταιρείας. Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης, Μ. Τασόπουλος, για τη νέα χρονιά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, παρά την έντονη αβεβαιότητα και τα μεγάλα προβλήματα λόγω συγκυρίας.