Skip to main content

«Grand» σχέδιο της Μασούτης με επένδυση 40 εκατ. ευρώ

Δημιουργία υπεραγοράς και οικιστικού συγκροτήματος στις Τρεις Γέφυρες

Με επένδυση 40 εκατ. ευρώ, που αφορά όχι μόνο τη δημιουργία υπεραγοράς «Grand Μασούτης» αλλά και την κατασκευή οικιστικού συγκροτήματος, κάνει «απόβαση» στην περιοχή Τρεις Γέφυρες του Δήμου Αθηναίων η εταιρεία Μασούτης.

Σε πρώτη φάση, όπως δήλωσε στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης, θα κατασκευαστεί στις Τρεις Γέφυρες το κατάστημα «Grand Μασούτης» με προοπτική ολοκλήρωσης στα τέλη του 2023 με αρχές του 2024 και θα ακολουθήσει η ανέγερση του οικιστικού συγκροτήματος (πολυκατοικίες), του οποίου τα διαμερίσματα θα διατεθούν προς πώληση. Συνολικά θα δημιουργηθούν 100 κατοικίες (διαμερίσματα) σε έκταση πέντε στρεμμάτων. Με ανάλογες οικιστικές επενδύσεις, όπως υπενθυμίζει ο κ. Μασούτης, έχει συνοδεύσει η εταιρεία τη δημιουργία καταστημάτων «Grand Μασούτης» στο απώτερο παρελθόν στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Επέκταση δικτύου

Εντός του 2023 και σε πρότερο χρόνο από την εν λόγω υπεραγορά στις Τρεις Γέφυρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο «Grand Μασούτης» 2.000 τ.μ. στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα, ενώ το πλάνο της εταιρείας για το 2023 περιλαμβάνει πρόγραμμα επενδύσεων 25 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα και ανακαινίσεις υφιστάμενων, αλλά -σύμφωνα με τον κ. Μασούτη- και νέες εξαγορές και συνεργασίες εν ευθέτω χρόνω.

Στο μεταξύ, το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας για το 2023 ξεκίνησε δυναμικά, με νέα καταστήματα σε Αττική, Σαντορίνη και Μύκονο. Συγκεκριμένα, στις πρώτες μέρες του νέου έτους ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των καταστημάτων της εταιρείας Αφοί Ιωάννου Δεναξά ΕΠΕ, με πέντε σούπερ μάρκετ (ένα στο Παλαιό Φάληρο, ένα στη Μύκονο και τρία στη Σαντορίνη) και ένα Cash&Carry στη Σαντορίνη. Αμέσως μετά υπογράφηκε η μεταβίβαση δύο καταστημάτων της Γέγος στις περιοχές Αργυρούπολη και Κερατέα, τα οποία θα λειτουργήσουν επίσημα με την επωνυμία Μασούτης από την 1η Φεβρουαρίου.

Η χρήση του 2022

Το 2022 έκλεισε για την εταιρεία Μασούτης με ανοδική τάση του τζίρου, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ως πολύ θετική από τη διοίκησή της, λαμβανομένης υπόψη της προσπάθειας να συγκρατήσει τις τιμές στα καταστήματα μέσα σε ένα πολύ δυνατό κύμα ανατιμήσεων. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Μασούτη, ο κύκλος εργασιών για το σύνολο του 2022 εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στα 920 εκατ. ευρώ μόνο για τη Μασούτης, ενώ μαζί με τον τζίρο του ΣΥΝΚΑ οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου είναι της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ. Τα κέρδη, ωστόσο, θα είναι χαμηλότερα από του 2021, λόγω των πιέσεων από το ενεργειακό κόστος και το καλάθι του νοικοκυριού. Το δίκτυο της Μασούτης αριθμεί πλέον 379 καταστήματα και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.