Skip to main content

Δέσμευση Ποιότητας: O τριπλός έλεγχος που προστατεύει καταναλωτή και όχημα

Sponsored Content

Αναγνωρίζοντας τα φαινόμενα παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στην αγορά καυσίμων, η ελίν αποδεικνύει έμπρακτα την υπευθυνότητα της μέσα από τη «Δέσμευση Ποιότητας».

Εδώ και 68 χρόνια, η εταιρία ακολουθεί μία διαδρομή ευθύνης, αντιμετωπίζοντας τους πελάτες της πάντα με σεβασμό και εντιμότητα. Έτσι, εστιάζει στην προστασία τους από παραβατικές συμπεριφορές και θέτει υψηλά ποιοτικά πρότυπα σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της υλοποιώντας ένα τριπλό σύστημα ελέγχου σε όλο εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η «Δέσμευση Ποιότητας» όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο σύνολο διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η ελίν αποτελεί τη μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που εφαρμόζει ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από ελέγχους που διενεργεί τόσο η ίδια η ελίν όσο και διεθνώς αναγνωρισμένοι ανεξάρτητοι φορείς.

Το πρώτο επίπεδο ελέγχου διενεργείται από την εξειδικευμένη υπηρεσία Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρίας η οποία διασφαλίζει τη σωστή εκτέλεση της διαδικασίας κατά την παράδοση των καυσίμων. Μέσα από συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, η υπηρεσία πιστοποιεί την ακεραιότητα στην ποσότητα παράδοσης, ενώ τα ιδιόκτητα βυτιοφόρα της εταιρίας διαθέτουν σύστημα GPS και μετρητές στάθμης, µέσω των οποίων παρακολουθείται η πορεία τους και οι ποσότητες παράδοσης, εξασφαλίζοντας τη σωστή παραλαβή πετρελαίου. Επιπλέον, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, η εταιρία διενεργεί με μυστικά, δικά της οχήματα, τόσο ποιοτικούς ελέγχους, όσο και ελέγχους για ελλειμματικές  παραδόσεις στα πρατήρια του δικτύου της. Οι αναλύσεις που εφαρμόζει η ελίν είναι σύμφωνες με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές οι οποίες είναι παγκοσμίως οι πιο απαιτητικές για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

Το δεύτερο επίπεδο της «Δέσμευσης Ποιότητας» έχει αναλάβει ο ανεξάρτητος φορέας Bureau Veritas που διαθέτει το μεγαλύτερο και πλέον αξιόπιστο εργαστήριο ανάλυσης πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει αναλάβει να διενεργεί αυτοβούλως περισσότερους από 1.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους τον χρόνο στα καύσιμα και λιπαντικά, σε όλα τα πρατήρια ελίν, σε όλες τις παραλαβές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά την παραλαβή, καθώς και κατά την αποθήκευση και διακίνηση. Στη συνέχεια, τα δείγματα αναλύονται και η Bureau Veritas γνωστοποιεί στην ελίν τα αποτελέσματα των μετρήσεών της.

Το τρίτο και τελευταίο επίπεδο ελέγχου αφορά στη συνεργασία με την επίσης ανεξάρτητη και διεθνώς αναγνωρισμένη Lloyd’s Register η οποία διασφαλίζει ότι τόσο οι έλεγχοι της ίδιας της ελίν, όσο και της Bureau Veritas διενεργούνται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Μέσα από αυστηρές γραπτές διαδικασίες για κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας, εσωτερικές και εξωτερικές επιθεωρήσεις και εξαμηνιαίες αναθεωρήσεις της στρατηγικής Διασφάλισης Ποιότητας η εταιρία πιστοποιεί την ολοκληρωμένη διαχείριση διασφάλισης ποιότητας σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας της ελίν και, σε περίπτωση που τεκμηριώνεται παράβαση, εφαρμόζει αυστηρά μέτρα.

Έτσι κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα πρατήριο ελίν μπορείτε να είστε απόλυτα βέβαιοι πως κάθε σταγόνα καυσίμου ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες σας.