Skip to main content

Η Aegean Airlines μίσθωσε υπόστεγο της «παλαιάς» Ο.Α.

Μίσθωση υπόστεγου της «παλαιάς» Ολυμπιακής Αεροπορίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στη μίσθωση του μεγάλου υπόστεγου της «παλαιάς» Ολυμπιακής Αεροπορίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες μετά την προμήθεια νέων αεροσκαφών, προτίθεται να προχωρήσει η Aegean Airlines.

Πρόκειται για το μεγάλο υπόστεγο της τεχνικής βάσης της «παλιάς» Ολυμπιακής Αεροπορίας, έκτασης 73.000 τ.μ., το οποίο έπαψε να λειτουργεί στα τέλη του 2012, όταν ο όμιλος της MIG αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας της Olympic Engineering. Υπενθυμίζεται ότι η MIG εξαγόρασε τον όμιλο της κρατικής Ο.Α. το 2009 και ειδικότερα τις εταιρείες Olympic Air, Olympic Handling και Olympic Engineering.

Έκτοτε, το μεγάλο υπόστεγο της τεχνικής βάσης της κρατικής Ο.Α. ή της μετέπειτα Olympic Engineering παραμένει ανεκμετάλλευτο, καθώς οι διαγωνισμοί αξιοποίησης από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ήταν ανεπιτυχείς.

Οι ανάγκες της τεχνικής βάσης της Aegean Airlines έπειτα από την προμήθεια των νέων αεροσκαφών είναι ιδιαίτερα μεγάλες, καθώς στο πλάνο για τη θερινή σεζόν του 2023 προβλέπεται σημαντική ενίσχυση του δικτύου εξωτερικού.