Skip to main content

Είναι αλήθεια;

Intime News/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της υποβάθµισης του επαγγέλµατός τους κήρυξαν οι ταξιτζήδες της Ευρώπης.

Ο κίτρινος επαναστάτης

Οι ταξιτζήδες της Ευρώπης κήρυξαν ανένδοτο αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της υποβάθµισης του επαγγέλµατός τους. Το ευρωπαϊκό συνέδριο έγινε στην Αθήνα και κατέδειξε όλα τα σηµεία που ενώνουν τους ταξιτζήδες της Ευρώπης, όπως, µεταξύ άλλων, ο αθέµιτος ανταγωνισµός από τα ενοικιαζόµενα αυτοκίνητα µε οδηγό, βλέπε Uber, και οι παράνοµες πρακτικές των εφαρµογών κράτησης ταξί µέσω των εκπτώσεων και των προσφορών τους. Άστραψε και βρόντηξε ο γνωστός από τους αγώνες του «κίτρινος επαναστάτης» Θύµιος Λυµπερόπουλος, µιλώντας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του προεδρείου του ΣΑΤΑ σε όλες αυτές τις ενέργειες.

∆εν προλαβαίνουν…

Αυτό που γίνεται φέτος στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης δεν έχει ξαναγίνει. Για τις εορταστικές ηµέρες, στις µεγάλες πίστες δεν υπάρχει ούτε σκαµπό στην µπάρα. Τα πράγµατα µε τις έως τώρα κρατήσεις φαίνεται να χαλαρώνουν µετά τις 12 Ιανουαρίου 2023. Και βέβαια, µε τέτοια ζήτηση, η µίνιµουµ κατανάλωση έχει πάει στα ύψη! Στα ρεβεγιόν, τραπέζια πίστα αγγίζουν τα 6.000 ευρώ. Υποθέτουµε πως δουλειές µε φούντες θα έχουν και οι ελεγκτικοί µηχανισµοί.

Το ακριβό πνεύµα των Χριστουγέννων

Αυτό που αναµένεται είναι η λιανική να καταγράψει πολλές ταχύτητες, µε τα καταστήµατα που έχουν το «πλεονέκτηµα» να εδρεύουν σε γειτονιές υψηλών εισοδηµάτων να είναι πιο θωρακισµένα καθώς το luxury shopping δεν δείχνει να πτοείται από τον πληθωρισµό. Στις πιο λαϊκές συνοικίες -που ήδη καταγράφουν σοβαρές απώλειες στην πραγµατική οικονοµία- οι επιχειρηµατίες και δη οι µικροµεσαίοι έχουν µάλλον προεξοφλήσει ότι ο φετινός εορταστικός τζίρος δεν θα φέρει µποναµά στα ταµεία. Πάντα η ακρίβεια αγγίζει αλλιώς τα πιο χαµηλά εισοδήµατα και οι στολισµένες βιτρίνες, αυτό το υπογραµµίζουν.

Ο Γιάννος Κοντόπουλος «κάνει πόλεµο»

Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι και επειδή οι µνήµες είναι νωπές στο Χρηµατιστήριο από τις τελευταίες σκιές τύπου Folli Follie και Creta Farms, ο διευθύνων σύµβουλος Γιάννος Κοντόπουλος δηµιούργησε δωµάτιο πολέµου (war room). Πρόκειται για πλατφόρµα στην οποία τα µέλη του Χ.Α. θα φιλτράρουν πληροφορίες και δηµοσιεύµατα γύρω από εταιρείες που υπάρχει παρασκήνιο για την πορεία των εργασιών τους. Ήταν το πρώτο πράγµα που έκανε ο κ. Κοντόπουλος από τον περασµένο Απρίλιο που ανέλαβε τα καθήκοντά του.