Skip to main content

Συγχώνευση: Πρώτη στις γενικές ασφάλειες η Allianz με την Ευρωπαϊκή Πίστη

Η συγχώνευση Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη διαμορφώνουν τη Νο 1 ασφαλιστική εταιρεία στις Γενικές Ασφαλίσεις και την 5η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα.

O CEO της Allianz SE, Oliver Bäte, και ο CEO της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, Χρήστος Γεωργακόπουλος, ανέδειξαν τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Στο πλαίσιο αυτό και με το μήνυμα «Μαζί, σε μία νέα πορεία ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκαν χθες εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες των δύο εταιρειών παρουσία των κ.κ. Oliver Bäte, CEO της Allianz SE και Χρήστου Γεωργακόπουλου, CEO της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη.

Στην ομιλία του ο Oliver Bäte δήλωσε: «Στην Allianz πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελλάδας και της οικονομίας της, της οποίας τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα έτη. Η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης καταδεικνύει τη μακροχρόνια στρατηγική μας να έχουμε ηγετική θέση στην αγορά. Η νέα εταιρεία μας θα είναι η Νο1 ασφαλιστική εταιρεία στις γενικές ασφάλειες (P/C).

Αντίστοιχα, ο CEO της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, Χρήστος Γεωργακόπουλος, ανέφερε: «Η μεταβίβαση της Ευρωπαϊκής Πίστης στην ALLIANZ SE αποτελεί σπουδαίο επιχειρηματικό γεγονός που θα αλλάξει τα ασφαλιστικά δεδομένα στον κλάδο. Σε μια πορεία ζωής 80 χρόνων, εκ των οποίων τα 50 στην υπηρεσία του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, αισθάνομαι ότι οι λέξεις είναι φτωχές για να αποδώσουν το συναίσθημα της δικαίωσης, προσωπικής μου και πάνω από 6.000 εργαζομένων, καθώς και 500.000 ασφαλισμένων».