Skip to main content

Σύλληψη ιδιοκτήτη e-shop για απόπειρα δωροδοκίας σε έλεγχο της ΔΙΜΕΑ

Ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας συνελήφθη την Παρασκευή, για απόπειρα δωροδοκίας σε στελέχη της ΔΙΜΕΑ, κατά τη διάρκεια ελέγχου στη φυσική έδρα της επιχείρησης, στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να δωροδοκήσει με το ποσό των 1.500€ τον επικεφαλής προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάλυσης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου και ελεγκτές της εν λόγω Δνσης, προκείμενου να ακυρωθεί ο έλεγχος.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου ενημέρωσε άμεσα τον αστυνομικό που συνόδευε το κλιμάκιο, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να οδηγηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, με τις κατηγορίες περί χρηματισμού δημόσιων λειτουργών και περί πλαστογραφίας προϊόντων διανοητικής ιδιοκτησίας.

Στο εν λόγω κατάστημα η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντόπισε και κατάσχεσε περίπου 1.600 τεμάχια απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, τα οποία και καταστράφηκαν. Επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 7.000 €.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.