Skip to main content

Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Μεγάλη επένδυση 10 εκατ. ευρώ – Σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία

Της Ανθής Αγγελοπούλου
[email protected]

Επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ για τα έτη 2021 – 2022 έχει ξεκινήσει ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ που βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία και σήμερα έκανε τα εγκαίνια των νέων της εγκαταστάσεων στο Γέρακα παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. 

Συγκεκριμένα, η επένδυση στις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα δώσουν μια νέα δυναμική στις εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ και στα προϊόντα που διανέμονται προς το ολοένα και μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών. 

Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν αποθήκες με συνολικό εμβαδόν περίπου 9.000 τ.μ., και χωρητικότητα ως και 10.000 παλέτες προϊόντων, ενώ συσκευάζονται και αποθηκεύονται περίπου 500 κωδικοί και προετοιμάζονται για διανομή σε 5.750 φαρμακεία ανά την Ελλάδα. 

Εκτιμάται δε ότι ετησίως οι παραγγελίες προς το δίκτυο των φαρμακείων θα αγγίζουν τις 60.000. Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν επιπλέον και Τμήμα Επικόλλησης ετικετών ΕΟΦ με πέντε γραμμές ετικετοκόλλησης, εκπαιδευτικούς χώρους και αρκετούς βοηθητικούς χώρους, αλλά και άνετα, νέα γραφεία και εξωτερικούς κήπους, προσφέροντας ένα εξαιρετικό περιβάλλον στους 225 εργαζομένους τους. 

Ο κ. Γιαννακόπουλος με αφορμή τα εγκαίνια επεσήμανε στους παρευρισκόμενους ότι η επένδυση αυτή έγινε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με πολλά εμπόδια και αβεβαιότητες και μάλιστα για το διάστημα 2021- 2022, που «έτρεξε» η συγκεκριμένη επένδυση, το clawback και rebate σε επίπεδο Ομίλου, αγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ. «Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα σε υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές. Παρά τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και τα εμπόδια, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η ΒΙΑΝΕΞ, επενδύουμε στην Ελλάδα. Οι εταιρείες μας δεν έφυγαν ποτέ για να πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Επιμένουμε να στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας» τόνισε. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία και ως κυβέρνηση, δεσμεύθηκε να συνεχίσουν τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα βοηθά την άνθιση των επενδύσεων. Ενώ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι εταιρείες σαν την  ΒΙΑΝΕΞ δίνουν ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας και προσφέρουν πολλά στο μεγάλο έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σημείωσε επίσης ότι πολλές εταιρείες αξιοποιούν το επενδυτικό clawback και διευρύνουν την παρουσία τους στη χώρα μας και πιστεύει ότι σιγά σιγά θα καταφέρει η κυβέρνηση να πετύχει τον ορθολογισμό του clawback.

Ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., εξήγησε ότι επένδυση αυτή αφορά τη διακίνηση και τα logistics κυρίως, γιατί τελευταία είχαν αύξηση στα προϊόντα τους και η ανάγκη της διανομής ήταν μεγάλη.