Skip to main content

Ελληνικό: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης

Της Τέτης Ηγουμενίδη, 
[email protected]

Έσοδα περί τα 300 εκατ. ευρώ εκτιμά ότι θα έχει από τις πωλήσεις στο Ελληνικό μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Lamda Development. 

Σύμφωνα με όσα είπε χθες, στο περιθώριο εκδήλωσης – ξενάγησης του Τύπου στο The Ellinikon Experience Centre, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την έκδοση νέου ομολόγου, η εταιρεία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. 

«Η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου είναι πλήρως εξασφαλισμένη με την αύξηση κεφαλαίου, το περσινό ομόλογο και τις συμφωνίες με τις τράπεζες» επεσήμανε ο κ. Αθανασίου και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε όμως να κοιτάμε τις δυνατότητες που έχουμε, για να κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό. Αν υπάρχει η εκτίμηση ότι του χρόνου θα αυξηθούν τα επιτόκια ίσως να είναι συμφέρον να προχωρήσουμε φέτος σε νέο ομόλογο». 

Όπως επίσης είπε οι κατεδαφίσεις στο πρώην αεροδρόμιο ολοκληρώνονται, τα πρώτα έργα υποδομών που θα υλοποιηθούν από την Άβαξ, ξεκινούν τον Ιούνιο και σε αυτά περιλαμβάνονται τα πρώτα 200 μέτρα της υπογειοποίησης της Ποσειδώνος.

Οι εκσκαφές για τον πύργο κατοικιών, Marina Tower, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και ο εργολάβος που θα τις υλοποιήσει θα επιλεγεί κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας.  

Η ανέγερση του πύργου θα ξεκινήσει σε περίπου ένα χρόνο και είναι πολύ πιθανό να γίνει από την κοινοπραξία Intrakat – Bouygues, η οποία έχει αναλάβει ήδη ρόλο  συμβούλου, ο οποίος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI). 

Ο κ. Αθανασίου παρατήρησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ανθρώπινους πόρους (έλλειψη μηχανικών και άλλων συναφών ειδικοτήτων) και για το λόγο αυτό η προσπάθεια της εταιρείας είναι να γίνουν γρήγορα οι διαγωνισμοί 

Στους διαγωνισμούς που διεξάγονται τώρα το κόστος έχει συμφωνηθεί με τους κατασκευαστές, ωστόσο, αν η κατάσταση (την οποία χαρακτήρισε περίεργη) ως προς τις τιμές ξεφύγει, ο επικεφαλής της Lamda, υπογράμμισε ότι, «θα το συζητήσουμε με τους εργολάβους, δεν είμαστε υπέρ της νομικής οδού».