Skip to main content

CEO NN Hellas II: Εντός 2022 θα ολοκληρωθεί η συνένωση με την MetLife

Σπουδαία επιχειρηματική κίνηση χαρακτηρίζει την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της MetLife, η οποία πλέον έχει μετονομαστεί σε NN Hellas II, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΝΝ Hellas και της ΝΝ Hellas II Μαριάννα Πολιτοπούλου. 

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στο “Ασφαλιστικό ΝΑΙ” και τον εκδότη Ευάγγελο Σπύρου, αναφέρει ότι  «Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία όχι απλώς της μεγαλύτερης ασφαλιστικής στη χώρα με τις πιο αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά εκείνης που θα ηγηθεί του κλάδου και θα οδηγήσει τις εξελίξεις. Έπειτα από δεκαετίες επαγγελματικής πορείας είμαι ευτυχής που μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω αυτό το ταξίδι με συνοδοιπόρο την ομάδα μου». 

Τονίζει ακόμη ότι  θα αξιοποιηθούν οι άνθρωποι και των δύο εταιρειών για τη δημιουργία μιας νέας, δυνατής και ευέλικτης ομάδας, ικανής να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις και τις ευκαιρίες της εποχής και του κλάδου, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει ότι η συγχώνευση την επηρεάζει μόνο θετικά.

Γνωστοποιεί ότι η συνένωση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022, ενώ για τη συγχώνευση των δικτύων αναφέρει ότι ζητούμενο είναι η ενοποίηση της λειτουργίας των δύο δικτύων αποκλειστικής συνεργασίας στις αρχές του 2023, με εμπλουτισμό των εργαλείων, αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και πρόσβαση σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από έναν αναπτυξιακό κανονισμό πωλήσεων.

Ερωτηθείσα για τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης, υπογραμμίζει ότι για την ΝΝ στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος και κύριο μέλημά μας είναι να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του και να τις καλύψουμε με επιτυχία, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα αίσθημα ασφάλειας. Αναφερόμενη στις αλλαγές της ασφαλιστικής αγοράς τονίζει ότι  οφείλει να εξελίσσεται και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον  ψηφιακό μετασχηματισμό.

Αναφορικά με την ηγεσία εκτιμά ότι δεν έχει συνταγές και ότι κάθε ηγέτης έχει ένα πολυσύνθετο και απαιτητικό ρόλο σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και πολλές φορές απρόβλεπτο περιβάλλον.

Ερωτηθείσα και για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της στην προεδρία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σημειώνει ότι  λόγω των πολλών απαιτήσεων της θέσης της στην εταιρεία δεν το σκέφτεται, αλλά θα συμβάλλει με τον ρόλο της στην ΕΑΕΕ για την ανάπτυξη της αγοράς.