Skip to main content

Spotawheel: Ολοκλήρωσε νέο γύρο χρηματοδότησης 100 εκατ. ευρώ

Του Φάνη Ζώη  [email protected]

Σε νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. ευρώ προχώρησε η Spotawheel, η ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Στόχος της εταιρείας είναι η επέκταση της σε αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ο τριπλασιασμός του αριθμού των εργαζομένων της, αλλά και η προσθήκη νέων υπηρεσιών.

Η εταιρεία που κατατάσσεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη, η οποία λειτουργεί στην Πολωνία και την Ελλάδα, ξεκινά τη δραστηριότητά της σύντομα στη Ρουμανία. Παράλληλα, μέσα στους επόμενους μήνες θα εισάγει και νέες online υπηρεσίες για τους καταναλωτές. Η εταιρεία είναι σε πορεία να φτάσει έσοδα 200 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, στοχεύοντας παράλληλα σε επέκταση επιπλέον 6 αγορών από το 2023 και μετά.

Η Spotawheel αναμένει πενταπλασιασμό του στόλου της, ενώ επεκτείνει σημαντικά τη δυνατότητά της να ελέγξει και να προετοιμάσει έως και 50.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιήσει πάνω από 700 νέες προσλήψεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες, επεκτείνοντας έτσι τις δραστηριότητες της στη Γερμανία και σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Εξειδικευμένος αλγόριθμος αξιολόγησης  

Το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας, σύμφωνα με στελέχη της, είναι ο εξειδικευμένος αλγόριθμος αξιολόγησης και αγοράς οχημάτων που έχει αναπτύξει, συνδυάζοντας αρμονικά τεχνολογίες αιχμής όπως Big Data και Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), με την τεχνογνωσία των ανθρώπων της. Η Spotawheel είναι σε θέση να προβλέπει τις τάσεις προσφοράς και ζήτησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην Πανευρωπαϊκή αγορά, με ακρίβεια και ταχύτητα.

Η εταιρεία αναπτύσσει πλήρως το νέο online επιχειρηματικό μοντέλο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με περισσότερο από το 60% των πελατών της να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα της online αγοράς.  Η VentureFriends ηγήθηκε της χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή των Adevinta VenturesUNIQA VenturesRockaway Ventures FundVelocity PartnersEndeavor Catalyst, FJ LabsCollective Spark καθώς και άλλων θεσμικών επενδυτών.

 “Είναι καταπληκτικό που επιταχύνουμε το ταξίδι μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τοπίου των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, υποστηριζόμενοι από τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και τους χρηματοδοτικούς μας εταίρους. Θέλουμε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία αυτοκινήτων σε εξαιρετική ποιότητα, προσφέροντάς τους τις καλύτερες επιλογές για να αποκτήσουν ή απλά να οδηγήσουν οποιοδήποτε από τα αυτοκίνητα του στόλου μας. Τα Fintech προϊόντα που ετοιμάζουμε, όπως η νέα μας υπηρεσία συνδρομής για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ακολουθούν αυτή ακριβώς τη λογική. Δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε κάθε άτομο να οδηγεί πραγματικά σπουδαία και ασφαλή αυτοκίνητα.” δήλωσε ο Χάρης Αρβανίτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Spotawheel.

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς παίκτες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Spotawheel παρέχει λύσεις, προσφέροντας γραπτό τεχνικό έλεγχο 200+ σημείων, έως και 5 χρόνια εγγύηση, 7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής χρημάτων και παράδοση σε όλη τη χώρα.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε περαιτέρω την Spotawheel στην προσπάθειά της να επεκταθεί διεθνώς, αναβαθμίζοντας παράλληλα την τεχνολογία που χρησιμοποιεί όπως και το στόλο της. Η ομάδα εργάζεται αδιάκοπα για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών σε μια δομικά προβληματική αγορά, ενώ η προσπάθειά της να βελτιώσει τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της είναι απαράμιλλη.” δήλωσε ο Γιώργος Δημόπουλος, Partner της VentureFriends.