Skip to main content

Παγκρήτια Συνεταιριστική: Δανειοδοτική στήριξη 50 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Δανειοδοτική στήριξη, ύψους 50 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, χάρη σε συμφωνία που υπέγραψε σήμερα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ETEπ).

Η δανειακή σύμβαση θα αφορά τη στήριξη της χρηματοδότησης ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αλλά και την ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Τζόναθαν Τέϊλορ, δήλωσε «ευτυχής που βρίσκεται πάλι στην Αθήνα για την επέκταση της φιλόδοξης νέας πιστωτικής γραμμής της ΕΤΕπ υπέρ των μικρομεσαίων και των επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες αποτελούν ζωτικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά της κρητικής τράπεζας, ο αντιπρόεδρος, Νίκος Μυρτάκης, τόνισε πως «φέτος, συμπληρώνεται μία 10ετία επιτυχημένης συνεργασίας με την ΕΤΕπ, διάστημα στο οποίο υπογράφηκαν συμφωνίας, ύψους 250 εκατ. ευρώ».

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2016, η ΕΤΕπ εγκαινίασε μια νέα πιστωτική γραμμή, ύψους μέχρι 1 δισ. ευρώ, προς ελληνικές τράπεζες και υπέγραψε δανειακές συμβάσεις με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr