Skip to main content

Folli Follie: Από ώρα σε ώρα γνωστή η ελάχιστη τιμή για το μερίδιο στα Αττικά Πολυκαταστήματα

Από ώρα σε ώρα αναμένετια να κοινοποιηθεί το πρόγραμμα του πλειστηριασμού για το μερίδιο, που διατηρεί η Folli Follie στην Αττικα Υποκαταστήματα Α.Ε. Θα γίνει γνωστή η ελάχιστη τιμή και επομένως το «σημείο εκκίνησης» για τις προσφορές των ενδιαφερομένων. Ανοίγει έτσι το κεφάλαιο της ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων.  

Όπως έχει γράψει η «Ν» από τις 29/11 mε βάση τις πληροφορίες για τις εκθέσεις ανεξάρτητων εκτιμητών, που έχουν εργαστεί για τις τράπεζες, η αξία του ενεχύρου αποτιμάται περί τα 50 εκατ. ευρώ και οι προσφορές προβλέπεται να κυμανθούν χαμηλότερα. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να καταβάλουν το 30% της ελάχιστης τιμής που θα κοινοποιηθεί και εντός πέντε ημερών το υπόλοιπο ποσό.

Σημειώνεται ότι μετά την κοινοποίηση του προγράμματος θα μεσολαβήσει ένα διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, εντός του οποίου οι έχοντες έννομο συμφέρον μπορούν να επιχειρήσουν ανακοπή της διαδικασίας, μέσω της δικαστικής οδού με κατάθεση νομικής έκθεσης και ασφαλιστικών μέτρων. Εάν δεν προκύψει απρόοπτο που θα μπλοκάρει τη διαδικασία, προβλέπεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση πριν από τις 14 Δεκεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι οι υποχρεώσεις της εταιρείας διαμορφώνονταν σε περίπου 45,2 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία στην αίτηση προσωρινής διαταγής για προστασία, τον Νοέμβριο, πλέον είναι κατά τι υψηλότερες από 30 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr