Skip to main content

Δεκαετής συμφωνία ΑτΕ – GE για ψηφιακή λύση στην ηλεκτρόλυση

Δεκαετία συμφωνία για την υλοποίηση της πρώτης διεθνώς ψηφιακής λύσης στην ηλεκτρόλυση «Digital Smelter», υπέγραψαν η Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) και η General Electric, με στόχο τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους ενέργειας.

«Η εφαρμογή της ψηφιακής λύσης στις εργασίες ηλεκτρόλυσης της GE θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτιά για τον κλάδο του αλουμινίου, που θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργικής μας απόδοσης και θα θέσει νέα πρότυπα αναφοράς για τον κλάδο» δήλωσε, σχετικά, ο Δημήτρης Στεφανίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΑτΕ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου Μυτιληναίου, στον οποίο εντάσσεται η Αλουμίνιον, οι ψηφιακή λύση στις εργασίες ηλεκτρόλυσης  θα λειτουργεί στο υπολογιστικό νέφος (cloud), βασισμένη στο Predix, το λειτουργικό σύστημα της GE για το Βιομηχανικό Διαδίκτυο.

Εικονικοί αισθητήρες θα διευκολύνουν τη διαρκή αξιολόγηση παραμέτρων όπως η θερμοκρασία και η χημική ισορροπία, που συνήθως δεν παρακολουθούνται σε συνεχή βάση σε πραγματικό χρόνο.

Με τη σειρά του, αυτό θα βοηθήσει την εκ των προτέρων εκτίμηση της βιωσιμότητας και της συνολικής κατάστασης των λεκανών ηλεκτρόλυσης, παρέχοντας έγκαιρες αναφορές παρακολούθησης των λειτουργιών της γραμμής ηλεκτρόλυσης.

naftemporiki.gr