Skip to main content

Ξεκινά η περίοδος αποδοχής για τα ομόλογα της Alpha Bank

Την άμεση έναρξη της Αρχικής Περιόδου Άσκησης των Προτάσεων Ανταλλαγής, που ανακοινώθηκαν με το από 28 Οκτωβρίου 2015 πληροφοριακό σημείωμα προτάσεως ανταλλαγής, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, η περίοδος αποδοχής για τα ομόλογα της Alpha Bank ξεκινά σήμερα και λήγει στις 12 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Προτάσεις Ανταλλαγής, οι Κάτοχοι Τίτλων πρέπει να ασκήσουν την Επιλογή 2 (διαθέσιμη μόνο στους Επιτρεπομένους Για Απόκτηση Μετοχών [Permitted Equity Holders]) ή την Επιλογή 3 (διαθέσιμη μόνο στους Μη Επιτρεπομένους Για Απόκτηση Μετοχών [Non-Permitted Equity Holders]) κατά την υποβολή των Εντολών Ανταλλαγής, διά μίας και μόνης εντολής.

Επιβεβαιώνεται ότι η καταληκτική προθεσμία για την παραλαβή από τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής των Εντολών Ανταλλαγής είναι στις 12 Νοεμβρίου, 5 μ.μ. (ώρα Λονδίνου), υπό την επιφύλαξη του δικαιώματος της Alpha Bank να επεκτείνει, επανακινήσει ή/και τερματίσει τις Προτάσεις Ανταλλαγής. Σημειώνεται ότι οι προθεσμίες που τίθενται από οιονδήποτε διαμεσολαβητή και κάθε Σύστημα Εκκαθάρισης για την υποβολή των Εντολών Ανταλλαγής θα είναι νωρίτερα από την προθεσμία για την παραλαβή από τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής των Εντολών Ανταλλαγής.

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί επέκταση, επανακίνηση ή/και τερματισμός των Προτάσεων Ανταλλαγής, η Alpha Bank θα ανακοινώσει στις 13 Νοεμβρίου 2015, αν αποδέχεται τους Υφιστάμενους Τίτλους ή τις εξ αυτών χρηματικές απαιτήσεις που έχουν εγκύρως προσφερθεί προς ανταλλαγή σχετικά με τις αντίστοιχες Προτάσεις Ανταλλαγής και το τελικό συνολικό ονομαστικό ποσό (Α) των Υφιστάμενων Τίτλων που έγιναν αποδεκτοί προς ανταλλαγή και (Β) των Μη Μεταβιβάσιμων Αποδείξεων που θα προκύψουν.

Σε κάθε σειρά Μη Μεταβιβάσιμων Αποδείξεων που θα εκδοθούν αναφορικά με τις Σειρές των Υφιστάμενων Τίτλων θα δοθεί ξεχωριστός Κωδικός ISIN και τα δικαιώματα των Μη Μεταβιβάσιμων Αποδείξεων θα πιστωθούν από το σχετικό Σύστημα Εκκαθάρισης στο σχετικό λογαριασμό του Κατόχου Τίτλων κατά την Αρχική Ημερομηνία Διακανονισμού (που αναμένεται στις ή περίπου στις 17 Νοεμβρίου 2015).

Σε περίπτωση που Κάτοχος Τίτλων προσφέρει προς ανταλλαγή Υφιστάμενους Τίτλους περισσότερων της μίας Σειρών και η εν λόγω προσφορά γίνει αποδεκτή από την Alpha Bank, οι σχετικές Μη Μεταβιβάσιμες Αποδείξεις θα πιστωθούν στο λογαριασμό του εν λόγω Κατόχου Τίτλων αναφορικά με κάθε τέτοια Σειρά.

Σημειώνεται ότι έχει ετοιμαστεί προκαταρκτικό πληροφοριακό σημείωμα για την προσφορά των Κοινών Μετοχών διαμέσου βιβλίου προσφορών σε θεσμικούς επενδυτές, το οποίο είναι διαθέσιμο στους κατόχους Υφιστάμενων Τίτλων (που είναι Επιτρεπόμενοι Για Απόκτηση Μετοχών [Permitted Equity Holders]) από τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής. Το προκαταρκτικό πληροφοριακό σημείωμα προορίζεται να αποτελέσει πληροφοριακό υλικό για τους κατόχους Υφιστάμενων Τίτλων που είναι Επιτρεπόμενοι Για Απόκτηση Μετοχών [Permitted Equity Holders] και μελετούν τις Προτάσεις Ανταλλαγής.