Skip to main content

Κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές η Folli Follie

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Εν όψει Χριστουγέννων η «φωτεινή λάμψη» των αστεριών καλλιεργεί προσδοκίες και η ομάδα δημιουργικού του ομίλου Folli Follie (FF Group) έχει κάθε λόγο να τη θέσει στο επίκεντρο της εορταστικής καμπάνιας («shine bright»), την ώρα που η εταιρεία μετρά αντίστροφα για μια οριστική συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές της. 

Στην πραγματικότητα τις ελπίδες για οριστικοποίηση των όρων της προωθούμενης συμφωνίας στο άμεσο διάστημα αναζωπύρωσαν όχι τόσο οι προσδοκίες στο κλίμα των ημερών, όσο οι πληροφορίες για συνάντηση αντιπροσώπων των δύο πλευρών (FF – ομολογιούχων). Η διά ζώσης συνάντηση, σε συνέχεια μιας σειράς επαφών και εικονικών συναντήσεων, φέρεται να έγινε τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο, όπου διατηρούν έδρα ορισμένοι από τους θεσμικούς επενδυτές της FF Group. 

Πρόκειται για την «κρίσιμη μάζα» των πιστωτών της, που είναι και η λεγόμενη «οργανωμένη» μερίδα, με την έννοια ότι μπορεί να εκπροσωπηθεί από αντιπροσώπους σε συναντήσεις. Αυτά τα funds, όπως Oasis, Mercier Vanderlinden, Kyma Capital, εκπροσωπούν ποσοστό μικρότερο του 30%-40% των ενέγγυων πιστωτών, την ώρα που η εταιρεία θέλει συμφωνία με το 60% για να προχωρήσει στην κατάθεση σχεδίου διάσωσης, με προσφυγή στον Πτωχευτικό Κώδικα. 

Επιπροσθέτως χρειάζεται και οικονομικές καταστάσεις, έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη από την PwC, η οποία διενεργεί τόσο τον διαχειριστικό έλεγχο όσο και την κατάρτιση του ισολογισμού του 2018. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. 

Τελική ευθεία

Πηγές που πρόσκεινται στις ενδιαφερόμενες πλευρές καλλιεργούν κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών και το αποτέλεσμα των επαφών στο Λονδίνο, μεταφέροντας την εκτίμηση ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης έχει περάσει στην τελική ευθεία. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο τραπέζι παραμένουν τα κρίσιμα θέματα, αυτά που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα συμφωνία στο προτεινόμενο term sheet, μεταξύ των οποίων ο έλεγχος της OpsCo, στην οποία με βάση το υπό συζήτηση σχέδιο εξυγίανσης θα μεταβιβαστεί η εμπορική δραστηριότητα της εισηγμένης FF Group και πρόσθετες εγγυήσεις, επιπλέον των ακινήτων που είναι δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως είναι φυσικό, η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που αποτελεί θέμα ημερήσιας διάταξης για το επιτελείο της Folli Follie, βρέθηκε και χθες ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της, αν και το επίκεντρο ήταν τρέχοντα θέματα. 

Στα τελευταία περιλαμβάνονται ανάγκες από την τρέχουσα εμπορική δραστηριότητα, στο επίκεντρο της οποίας είναι η λειτουργία του νέου Factory Outlet στον Άγιο Στέφανο αλλά και η προετοιμασία του δικτύου καταστημάτων εν όψει των Χριστουγέννων. 
Η ομάδα της διοίκησης έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία των καταστημάτων δεδομένων των υποχρεώσεων προπληρωμής.

Παρ’ όλα αυτά, όπως μας μεταφέρεται, είναι εφοδιασμένα επαρκώς τα καταστήματα, τόσο τα Folli Follie και Links of London όσο και τα Collective και τα Factory Outlet. Ταυτόχρονα, η συγκυρία απαιτεί δαπάνες για διαφήμιση και marketing, με τη λάμψη των αστεριών να πρωταγωνιστεί στην καμπάνια της Folli Follie, εκφράζοντας εν πολλοίς την ελπίδα των ανθρώπων της να ξεπεράσουν το αδιέξοδο.