Skip to main content

Volvo XC90: Πολυτελές Plug-in υβριδικό SUV

Ως το πρώτο πολυτελές επταθέσιο υβριδικό SUV με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης και επαναφόρτισης, το νέο XC90 T8 έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο καινοτομιών της Volvo Cars που αποβλέπουν σε πιο απολαυστική και άνετη οδήγηση, καθαρότερο περιβάλλον και μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους.

Το XC90 σχεδιάστηκε ευθύς εξ αρχής με στόχο να διαθέτει και Plug-in υβριδική έκδοση, μάλιστα στην κορυφή της γκάμας. Το χαρακτηριστικό ηλεκτροκίνησης με δυνατότητα επαναφόρτισης είτε εν κινήσει είτε από το κοινό οικιακό δίκτυο ηλεκτροδότησης, για ένα πολυτελές SUV αυτού του μεγέθους, είναι κάτι πρωτόγνωρο για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Συνδυάζεται δε με εξωπραγματικές για τέτοιο αυτοκίνητο επιδόσεις, αλλά και χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, που ούτε μικρά υβριδικά οχήματα μπορούν να επιτύχουν. Οταν ξεκίνησε το σχεδιασμό του νέου XC90, η Volvo Cars επέλεξε να μην κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό σε επιδόσεις, απολαυστική οδήγηση, ευελιξία και χώρους.

Με τη χρήση της νέας Μεταβλητής Αρχιτεκτονικής Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) για την κατασκευή οχημάτων και τη νέα γενιά δίλιτρων τετρακύλινδρων κινητήρων Drive-E, η Volvo δημιούργησε ένα μοναδικά ευρύχωρο επταθέσιο SUV, με απόδοση 400 ίππων/640 Nm, εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές (59 γμ/χλμ) και υψηλή οικονομία καυσίμου (2,5 λίτρα/100 χλμ).

Η οικονομία καυσίμου σύμφωνα με τον αμερικανικό κύκλο οδήγησης φτάνει το πολύ εντυπωσιακό 59 MPGe (ισοδύναμο 59 μιλίων ανά γαλόνι). Το νέο XC90 T8 μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, προσφέροντας όλη την απόλαυση στην οδήγηση που θα περίμεναν οι πελάτες από ένα SUV της Volvo. Το αυτοκίνητο διαθέτει 5 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης με διαφορετικά χαρακτηριστικά ενίσχυσης των επιδόσεων και της οικονομίας ανάλογα με τις συνθήκες.