Skip to main content

AUDI A6//A7 Ακόμη πιο εντυπωσιακά

Πετυχημένο face-lift για τα δύο μεγάλα και πολυτελή μοντέλα που πλέον παρέχουν στον υποψήφιο οδηγό τους περισσότερες και πιο ξεκάθαρες επιλογές για εξατομίκευση

HIGH-END εμφάνιση απέκτησαν τα Audi A6 και Audi A7 που ανανεώθηκαν πρόσφατα και προσφέρουν μια σειρά βελτιώσεις για μεγαλύτερη εσωτερική και εξωτερική εξατομίκευση – και αναβαθμισμένο στάνταρ εξοπλισμό.

Σε πολλά επίπεδα επέλεξε να δώσει το «παρών» στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών οχημάτων η Audi, προτείνοντας από τη μια την πλέον κλασική φόρμα, αυτή του τετράθυρου/σεντάν αμαξώματος στην περίπτωση του Audi A6 και, από την άλλη, το ρευστό προφίλ του πεντάθυρου liftback οχήματος που προϊδεάζει για το κάτι παραπάνω στον τομέα των επιδόσεων, προσφέροντας όμως και την αναμφισβήτητη πρακτικότητα της μεγάλης πίσω πόρτας!

Επέκταση στα όρια
Και το ενδιαφέρον είναι ότι η πολλαπλή παρουσία της φημισμένης γερμανικής εταιρείας στην εν λόγω απαιτητική κατηγορία δεν εξαντλείται στις «συμβατικές» προτάσεις που αναφέραμε, αλλά επεκτείνεται στα όρια σχεδόν των supercars με το στέισον RS6 Avant και το liftback RS7.

Έν προκειμένω, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα facelift που έχει κάνει καλό στην εμφάνιση και του Audi A6 Sedan και στην περίπτωση του A7 Sportback. Ο υποψήφιος αγοραστής έχει τώρα στη διάθεσή του περισσότερες και πιο ξεκάθαρες επιλογές για εξατομίκευση, καθώς το εσωτερικό μπορεί πλέον να διαμορφωθεί ανεξάρτητα από το εξωτερικό πακέτο που θα επιλέξει. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα επιλογής μεταξύ basic, advanced και πακέτων S line για το εξωτερικό του A6 και μεταξύ της basic και S line για το A7 Sportback. Κάθε έκδοση εξοπλισμού χαρακτηρίζεται από μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία εμπρός και πίσω. Η γνωστή οκτάγωνη μάσκα «Singleframe» με κυψελοειδή δομή της Audi είναι το νέο καθοριστικό στοιχείο στο εμπρός μέρος του οχήματος. Στη βασική έκδοση και των δύο μοντέλων, το μπροστινό μέρος είναι φινιρισμένο σε Matte Black με πλαίσιο χρωμίου. Στην advanced, που προορίζεται ειδικά για το A6 και περιλαμβάνει επίσης σπορ ζάντες 18 ιντσών, η μάσκα έχει φινίρισμα σε Dark Chrome. Ένώ η έκδοση S-line είναι διαθέσιμη και για τα δύο μοντέλα και περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, ζάντες 19 ιντσών και σπορ ανάρτηση.

Δώδεκα, συνολικά, εξωτερικά χρώματα έρχονται να παίξουν τον δικό τους ρόλο στη διαμόρφωση του νέου στιλ των δύο μοντέλων, ενώ για πρώτη φορά το «χαρτοφυλάκιο» περιλαμβάνει τις αποχρώσεις Arcona White και Madeira Brown Metallic. Τα Grenadine Red Metallic και Ascari Blue Metallic είναι πλέον διαθέσιμα για τα μοντέλα S και τα πακέτα S line.

Εσωτερικός κόσμος
Το εσωτερικό μαγνητίζει τα βλέμματα με τα υψηλής ποιότητας υλικά και το προσεγμένο φινίρισμα. Τα διακοσμητικά ένθετα στο εσωτερικό είναι τώρα διαθέσιμα σε οκτώ διαφορετικές εκδόσεις. Το Audi virtual cockpit ανήκει πλέον στον βασικό εξοπλισμό και περιλαμβάνει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών υψηλής ανάλυσης. Ο οδηγός χειρίζεται το Audi virtual cockpit μέσω του πολυλειτουργικού τιμονιού, έχοντας την επιλογή της κλασικής προβολής ή της όψης infotainment.

Σημειώστε ότι στις επιλογές εξατομίκευσης για το εσωτερικό υπάρχει το πακέτο S line, το οποίο βασίζεται στο εσωτερικό του προηγούμενου S line sport πακέτου.

Έδώ, το εσωτερικό, το ταμπλό και η επένδυση οροφής είναι όλα σε μαύρο χρώμα. Το σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με μαύρα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων διαθέτει ραφές αντίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των λαβών του τιμονιού από διάτρητο δέρμα. Το υποπόδιο και τα πεντάλ είναι από ανοξείδωτο χάλυβα.

Κάτω από το καπό
Τόσο το Audi A6 όσο και το Audi A7 είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά σε συνολικά πέντε εκδόσεις με δίλιτρους βενζινοκινητήρες 265 – 299 ίππων και diesel 204-286 ίππων, ενώ οι εξαιρετικά γρήγορες, τετράλιτρες εκδόσεις επιδόσεων Audi RS6 Avant και RS7 Sportback είναι αποκλειστικά βενζινοκίνητες και προσφέρονται σε μια γκάμα τεσσάρων εκδόσεων, με ισχύ 600 ίππους για το «απλό» RS και 630 ίππων για την ειδική έκδοση           «Performance». Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι κινητήρες του Audi A6 και του Audi A7 είναι εφοδιασμένοι με ήπια υβριδική τεχνολογία για μείωση της κατανάλωσης. Σημειώστε, τέλος, ότι διαθέσιμη στη χώρα μας είναι και η Plug in Hybrid έκδοση του A6 Sedan, η TFSI e 50 quattro S tronic, με ισχύ 220 kW/299 PS.