Skip to main content

Range Rover Velar: Μινιμαλισμός με ανώτερη τεχνολογία

Μέσα στην καμπίνα, το τολμηρό, κομψό εσωτερικό του Range Rover Velar είναι ακόμα πιο λιτό, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και νέα υλικά.

Το είχαμε προσεγγίσει για πρώτη φορά στην πρόσφατη ειδική έκδοση της Ναυτεμπορικής, Premium Cars (μπορείτε να την απολαύσετε και ψηφιακά στο naftemporik.gr). Τώρα, που εισέρχεται δυναμικά στις αγορές, μας δόθηκαν πολλές ακόμη λεπτομέρειες για την «Επιτομή του Στιλ», όπως είχαμε χαρακτηρίσει το νέο Velar. Αποτελεί, όντως,  γνήσια έκφραση  της σύγχρονης πολυτέλειας, διαθέτοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την γνώριμη φινέτσα ενός μοντέλου Range Rover και μια εντυπωσιακή, καθαρή και λιτή νέα σχεδίαση.

Μια νέα μάσκα συνδυάζεται με τη χαρακτηριστική ‘αιωρούμενη’ οροφή, την ενιαία μεσαία γραμμή και τις χωνευτές πτυσσόμενες χειρολαβές θυρών που αποτελούν συστατικά της πιο ελκυστικής οικογένειας πολυτελών SUV στον κόσμο. Οι νέοι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς Pixel LED χαρίζουν μία τεχνική (high-tech) εμφάνιση που θυμίζει κόσμημα και βελτιστοποιημένη ορατότητα, ενώ η εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται από έναν νέο πίσω προφυλακτήρα στο χαμηλότερο τμήμα του και σκούρες πινελιές.

Το Range Rover Velar πρωτοστάτησε στην μινιμαλιστική σχεδιαστική φιλοσοφία της οικογένειας Range Rover και προάγει αυτή την προσέγγιση σε νέα επίπεδα στο εσωτερικό. Η νέα, αιωρούμενη, κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11.4” είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας άμεσο και διαισθητικό έλεγχο όλων των βασικών λειτουργιών του οχήματος.

Το μεσαίο πολυτελές SUV διαθέτει μία πλήρη σουίτα τεχνολογιών που προάγει την άνεση και την ευεξία των επιβατών, καθιστώντας το ακόμα πιο επιθυμητό. Το Range Rover Velar προσφέρει επίσης την πιο αθόρυβη καμπίνα στην κατηγορία του όσον αφορά στο θόρυβο από το δρόμο, χάρη στις βελτιωμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού συστήματος Active Road Noise Cancellation.

Το plug-in υβριδικό Velar είναι πιο ικανό και ευέλικτο από ποτέ, με μεγαλύτερη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 64 χλμ, χάρη στην επανασχεδιασμένη μονάδα της μπαταρίας, ενώ η γκάμα υπερσύγχρονων κινητήρων βενζίνης και diesel περιλαμβάνει ήπια υβριδική τεχνολογία για αξιόπιστη, προσεγμένη λειτουργία και αποδοτικότητα καυσίμου.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εκδόσεων Velar S, Dynamic SE, Dynamic HSE και Autobiography.

Το Range Rover Velar υπήρξε πρωτοπόρος της μινιμαλιστικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της οικογένειας Range Rover και η νέα μάσκα του – μαζί με την εισαγωγή των νέων προβολέων Pixel LED  με τα φώτα ημέρας Signature Daytime Running Lights που παραπέμπουν σε κόσμημα – εξασφαλίζουν μια ενιαία εμφάνιση σε όλη την οικογένεια.

Στο πίσω τμήμα, ο δυναμικός πρόβολος παρέχει ισορροπία και υπογραμμίζει το επιβλητικό μήκος του Range Rover Velar. Το προτεταμένο πίσω μέρος ενισχύει τη μυώδη σιλουέτα του οχήματος, ενώ ο νέος κάτω πίσω προφυλακτήρας τονίζει τις αναλογίες του με κρυφές απολήξεις εξάτμισης για απέριττη και κομψή εμφάνιση.

Τα νέα πίσω φώτα LED απηχούν τη σχεδιαστική εξέλιξη με μία εντυπωσιακή τρισδιάστατη εμφάνιση και έντονο κόκκινο φωτισμό. Συμπληρώνονται από ένα ψηλά τοποθετημένο πίσω φως φρένων πλήρους μήκους.

Μέσα στην καμπίνα, το τολμηρό, κομψό εσωτερικό του Range Rover Velar είναι ακόμα πιο λιτό, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και νέα υλικά. Η πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro  της Range Rover αποτελεί το επίκεντρο. Μία ενιαία διεπαφή με ‘αιωρούμενη’ κυρτή γυάλινη οθόνη 11,4 ιντσών, είναι εργονομικά τοποθετημένη πιο ψηλά και σε θέση για ευκολότερη πρόσβαση, ώστε να ελαχιστοποιούνται τόσο η διάσπαση της προσοχής του οδηγού όσο και οι αντανακλάσεις.

Το Range Rover Velar συνεχίζει να προσφέρει μια επιλογή καμπίνας χωρίς χρήση δερμάτινων επενδύσεων, με νέα σχέδια και υλικά καθισμάτων. Η επιλογή αυτή συνδυάζει μαλλί από την Δανική εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων Kvadrat με υφασμάτινα ένθετα πολυουρεθάνης Ultrafabrics, που διαθέτουν ένα νέο μοτίβο διάτρησης Diamond Herringbone. Εμπνευσμένα από την υψηλή ραπτική, τα μείγματα μαλλιού Kvadrat είναι κατά 58% ελαφρύτερα από το δέρμα και προσφέρουν μια μοντέρνα εμφάνιση και βελτιωμένη αίσθηση αφής για μια σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής πολυτέλειας Range Rover.

Το καινοτόμο ύφασμα έχει υποβληθεί σε αυστηρές εσωτερικές δοκιμές αντοχής στο εργαστήριο υλικών της Range Rover, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι παρέχει τη συνήθη ανθεκτικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος, περνώντας από 60.000 κύκλους δοκιμών τριβής – που ισοδυναμεί με 10 χρόνια χρήσης – και δοκιμές υπεριώδους ακτινοβολίας ικανές να προσομοιώσουν τρία χρόνια έκθεσης στον ήλιο μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Εισάγονται τέσσερις νέες δερμάτινες αποχρώσεις: Cloud, Caraway, Raven Blue και Deep Garnet. Αυτές συμπληρώνονται από μια επιμελημένη επιλογή λεπτομερειών, όπως το νέο Moonlight Chrome στο τιμόνι, στα περιγράμματα της κεντρικής κονσόλας και στους αεραγωγούς. Τα τεχνικά φινιρίσματα Light Anodised ή Dark Anodised Aluminium ή τα φινιρίσματα από ξύλο Shadow Grey Ash υπογραμμίζουν τη φινέτσα του.

Δύο νέες χρωματικές επιλογές πλαισιώνουν την χρωματική παλέτα εξωτερικού: Metallic Varesine Blue και Premium Metallic Zadar Grey.