Skip to main content

BMW X5-X6: Διπλή αναβάθμιση

Έμφαση δίδεται στα νέα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, καθώς και στο πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με BMW Curved Display, που βασίζεται στο BMW Operating System 8.

Η BMW προχώρησε σε ταυτόχρονη ανανέωση των μοντέλων X5 και X6, τα δύο μεγάλα πολυτελή οχήματά της, ένα Sports Activity Vehicle (SAV) και ένα Sports Activity Coupé (SAC).

Έχουν το δικό τους κοινό και τα δύο, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Σπάρτανμπεργκ των ΗΠΑ, ενώ το παγκόσμιο λανσάρισμά τους ξεκινά τον Απρίλιο του 2023.

Η ανανεωμένη γκάμα συστημάτων κίνησης περιλαμβάνει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ένα plug-in υβριδικό σύστημα τελευταίας γενιάς για την BMW X5 xDrive50e και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα. Έμφαση δίδεται στα νέα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, καθώς και στο πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με BMW Curved Display, που βασίζεται στο BMW Operating System 8.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την BMW X 5, μεταξύ άλλων, έχουμε:

-Eνσωμάτωση των σχεδιαστικών στοιχείων της σειράς xLine στον στάνταρ εξοπλισμό.

-Νέες μονάδες προβολέων με λεπτότερο περίγραμμα 35 χιλιοστών. Τα στοιχεία των φώτων ημέρας σε σχήμα βέλους ‘δείχνουν’ προς τα έξω ενώ χρησιμεύουν και ως δείκτες πορείας (φλας).

-Προβολείς LED Matrix με προσαρμοζόμενο έλεγχο και αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα BMW Selective Beam, καθώς και φώτα M Shadowline, στη λίστα των επιλογών.

-Mάσκα νεφρών BMW Iconic Glow που προσφέρεται τώρα ως προαιρετική επιλογή για τις εξακύλινδρες εκδόσεις.

-Kάθετες αεροκουρτίνες και κάτω εισαγωγή αέρα, με διακοσμητικές λεπτομέρειες σε Pearl-effect Chrome και τριγωνικά ανοίγματα στα εξωτερικά τμήματα.

-Νέας σχεδίασης αεραγωγοί στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και στάνταρ ενσωμάτωση διακοσμητικών στοιχείων Exterior Line Satin Aluminium και ραγών οροφής σε Satin Aluminium. Τα

-Οπτικές ίνες για τα πίσω φώτα και τα φώτα φρένων με ιδιαίτερα εντυπωσιακό περίγραμμα. Το σχήμα L που είναι γνωστό από άλλα μοντέλα BMW αντανακλάται οριζόντια, δημιουργώντας ένα σταθερά φωτιζόμενο μοτίβο Χ στα πίσω φώτα.

Στην BMW X 6, εξ άλλου, καταγράφουμε ως νέα στοιχεία τα εξής:

-Λεπτές μονάδες προβολέων με στοιχεία φώτων ημέρας σε σχήμα βέλους. Μάσκα νεφρών BMW Iconic Glow ως προαιρετική επιλογή και εδώ για τα εξακύλινδρα μοντέλα.

-Πακέτο M Sport, στάνταρ. Βασικό ρόλο εδώ διαδραματίζει η οκταγωνική υπογραφή του εμπρός τμήματος κάτω από τη μάσκα νεφρών BMW, με τα πλευρικά ανοίγματα και την εκτεταμένη χρήση μαύρων επιφανειών.

-Τρισδιάστατη διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα.

-Ειδικά σχεδιασμένες πλευρικές ποδιές M και επένδυση M High-gloss Shadowline στο πακέτο M Sport.

-Πίσω προφυλακτήρας του με ένθετο σε Dark Shadow, ενώ τα νέα διακοσμητικά των απολήξεων της εξάτμισης έχουν τραπεζοειδές σχήμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το πακέτο M Sport διατίθεται προαιρετικά για την ανανεωμένη BMW X5. Ακόμη, όλες οι εκδόσεις θα διατίθενται με M Sport package Pro. Τα νέα μεταλλικά φινιρίσματα αμαξώματος M Marina Bay Blue (BMW X5 M60i xDrive) και M Isle of Man Green (BMW X6 M60i xDrive) διατίθενται αποκλειστικά για τις κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας. Ως νέες προσθήκες για όλα τα μοντέλα διατίθενται οι μεταλλικοί χρωματισμοί Blue Ridge Mountain, Brooklyn Grey, Skyscraper Grey, Frozen Pure Grey και περίπου 40 ειδικά φινιρίσματα BMW Individual.

Ως προς τον τομέα της τεχνολογίας, στο εσωτερικό των BMW X5 και BMW X6 έχουμε ενσωμάτωση του BMW Operating System 8 και της τελευταίας γενιάς του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive προαναγγέλλει επίσης την άφιξη της κυρτής οθόνης BMW Curved Display στο Sports Activity Vehicle και το Sports Activity Coupé. Αποτελείται από μια οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μια οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 14,9 ιντσών – και οι δύο βρίσκονται πίσω από μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια. Η λειτουργία αφής της οθόνης ελέγχου έχει επιφέρει σημαντική μείωση του αριθμού των κουμπιών και των διακοπτών προς όφελος του ψηφιακού ελέγχου για πολλές λειτουργίες.

Ο στάνταρ εξοπλισμός και για τα δύο μοντέλα περιλαμβάνει τώρα έναν πίνακα οργάνων με επένδυση Sensafin (ένα υλικό που μοιάζει με δέρμα) και ένα κομψό καμπυλωτό στοιχείο από υψηλής ποιότητας ξύλο. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η μπάρα φωτισμού περιβάλλοντος με εντυπωσιακό κρυφό φωτισμό LED, ενσωματωμένο κάτω από την επένδυση στην περιοχή του συνοδηγού. Ο πίνακας ελέγχου στην κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει πρόσθετες επιφάνειες αφής και έναν νέας σχεδίασης επιλογέα ταχυτήτων.