Skip to main content

Το νέο Continental PremiumContact 7

Sponsored Content

Ασφάλεια σε κάθε περίσταση!

  • Νέο high- tech ελαστικό, που εξασφαλίζει ακόμα πιο μεγάλη ασφάλεια στο στεγνό και στο βρεγμένο οδόστρωμα, χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες του

  • Κατασκευασμένο για όλες τις κατηγορίες δημοφιλών αυτοκινήτων (ηλεκτροκίνητα – υβριδικά – με κινητήρες καύσης)

Ασφάλεια σε κάθε περίσταση: Με το PremiumContact 7, η Continental προσφέρει την 7η γενιά του επιτυχημένου premium ελαστικού, σε συνέχεια πολλών ετών εξέλιξης αυτής της κορυφαίας σειράς. Για το νέο θερινό ελαστικό, οι κατασκευαστές εστίασαν στην πιο σημαντική ανάγκη των οδηγών: τη μέγιστη  ασφάλεια. Έτσι, το νέο  PremiumContact 7  αποτελεί τη ναυαρχίδα της Continental, που εξαρχής είχε στόχο να λανσάρει το πιο ασφαλές ελαστικό στην αγορά, για άνετη και ξέγνοιαστη οδήγηση, ανά πάσα στιγμή, για όλη την οικογένεια.

Η Continental βελτίωσε αυτό το ελαστικό για επιβατικά αυτοκίνητα, σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια. Ο προκάτοχός του, το PremiumContact 6, πέτυχε 34 νίκες σε ανεξάρτητες δοκιμές και είναι σίγουρο ότι αυτή η παράδοση επιτυχιών θα συνεχιστεί και με το PremiumContact 7. Όμως, τρεις βασικές τεχνολογίες επέτρεψαν τις σημαντικές προόδους στον τομέα της ασφάλειας: το στοχευμένο ντιζάιν επί συγκεκριμένων διαστάσεων, το καινοτόμο μίγμα γόμας “RedChili” και ο προσαρμοστικός σχεδιασμός του πέλματος.

Εξατομικευμένη σχεδίαση για κάθε φιλοσοφία οχήματος

Όπως και το SportContact 7, έτσι και το PremiumContact 7 είναι προσαρμοσμένο σε μια ευρεία γκάμα οχημάτων, ανάλογα με το βάρος, το μέγεθος και το σύστημα κίνησής τους. Δεδομένου ότι τα πιο βαριά αυτοκίνητα απαιτούν διαφορετικές λύσεις ελαστικών, οι προδιαγραφές του PremiumContact 7 έχουν προσαρμοστεί για κάθε κατηγορία οχημάτων. Με την άνοδο των πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων, που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα μεγάλη εμβέλεια και υψηλές επιδόσεις, ο παράγοντας της ασφάλειας αποκτά ολοένα και πιο μεγάλη σημασία. Εκτός από τις βελτιώσεις στην αντίσταση κύλισης και το χιλιομετρικό ωφέλιμο, το PremiumContact 7 παρέχει υψηλή πρόσφυση και χαμηλές αποστάσεις φρεναρίσματος, για οχήματα όλων των τύπων μετάδοσης κίνησης, χάρη στην εξατομικευμένη σχεδίασή του.

“RedChili”. Βέλτιστο κράτημα, ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό του PremiumContact 7 είναι το καινοτόμο μίγμα γόμας, με το όνομα  “RedChili”: η σύνθεση του καουτσούκ στα ελαστικά αποτελείται, συνήθως, από φυσικό καουτσούκ και συνθετικά μέρη. Καθώς, για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης απαιτείται συγκεκριμένη θερμοκρασία, η πρόσφυση του ελαστικού μπορεί να επηρεαστεί θετικά, μέσω μιας στοχευμένης επιλογής και σύνθεσης των υλικών του. Με τη νέα σύνθεση της γόμας του PremiumContact 7, η Continental πέτυχε τη βέλτιστη απόδοση, σε όλο το ευρύτερο δυνατό εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας του ελαστικού. Αυτό επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλής πρόσφυσης, ακόμα και σε κρύες συνθήκες στην καθημερινή κίνηση, όπου δεν είναι εύκολο να γίνει προθέρμανση του ελαστικού. Έτσι, οι οδηγοί που θα εμπιστευθούν το PremiumContact 7, θα επωφεληθούν ιδιαίτερα τους μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου.

Προσαρμοστικός σχεδιασμός του πέλματος για περισσότερη σταθερότητα και άνεση

Η προσαρμοστική σχεδίαση πέλματος του PremiumContact 7 εξασφαλίζει ακόμη πιο μεγάλη σταθερότητα και άνεση οδήγησης, τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό οδόστρωμα: Τα φαρδιά πλευρικά ανοίγματα, στις εξωτερικές περιοχές του σχεδίου του πέλματος, παρέχουν βέλτιστη αποβολή του νερού, κατά την οδήγηση στην ευθεία, επειδή η επιφάνεια επαφής με το έδαφος τελειώνει, ακριβώς στο σημείο που υπάρχουν τα μεγάλα ανοίγματα. Στις στροφές, η επιφάνεια επαφής με το έδαφος μετατοπίζεται προς τα έξω και τα πλευρικά ανοίγματα κλείνουν ξανά, παρέχοντας περισσότερη «γόμα για πρόσφυση», και, ως εκ τούτου, καλύτερη επαφή με τον δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο, λύθηκε το πρόβλημα της ιδανικής ισορροπίας, μεταξύ της ανάγκης για  βέλτιστη αποβολή του νερού και της ανάγκης για τέλειο χειρισμό στο στεγνό οδόστρωμα. Το αποτέλεσμα είναι η εξαιρετική οδηγική ευστάθεια σε βρεγμένες επιφάνειες, κατά το φρενάρισμα,  στις στροφές και στην επιτάχυνση.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν δοκιμαστεί εικονικά σε προσομοιώσεις πέλματος και ελαστικών, καθώς και στο εργαστήριο, και, φυσικά, σε πίστες δοκιμών στη νότια Γαλλία, στη Γερμανία, στην Τσεχία και στις ΗΠΑ. Το χιλιομετρικό ωφέλιμο του PremiumContact 7 δοκιμάστηκε σε απόσταση 150.000 χιλιομέτρων και βελτιστοποιήθηκε οριστικά, για αυτόν τον όγκο χιλιομετρικών αποστάσεων. Οι μηχανικοί ανάπτυξης μπόρεσαν, έτσι να αυξήσουν το χιλιομετρικό ωφέλιμο κατά 10%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, PremiumContact 6. Ο χειρισμός στο βρεγμένο έχει βελτιωθεί κατά 5%, το φρενάρισμα σε βρεγμένο έως και 7% και η υδρολίσθηση κατά 2 %. Το PremiumContact 7 επιτυγχάνει τώρα κατάταξη κατηγορίας «Α», για την πρόσφυση στο βρεγμένο, αναφορικά με την ετικέτα ελαστικών της ΕΕ. Ο χειρισμός στο στεγνό οδόστρωμα και το φρενάρισμα βελτιώθηκαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Το PremiumContact 7 είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα , σε επιλεγμένες διαστάσεις, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental (https://www.continental-tires.gr/car/dealer-locator). Οι προς πώληση διαστάσεις θα διευρυνθούν σημαντικά μέσα στο 2022 και 2023. Στόχος είναι, μέσα στο επόμενο έτος, να υπάρχει στην αγορά πλήρης γκάμα, για όλες τις δημοφιλείς διαστάσεις, ανάμεσα στις 16 και 21 ίντσες, που θα καλύπτουν πολλά αυτοκίνητα, όπως το Hyundai Kona Elektro, το Audi A1 και το VW Golf.