Skip to main content

Μόσχα: «Ισοπεδωμένο» το εσωτερικό του Crocus City Hall – Θα πάρουν μέρες οι έρευνες στα συντρίμμια (εικόνες)

(Russian Emergencies Ministry/REUTERS)

Οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν αυτόματα πυροβόλα όπλα και έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό

Ολοσχερής είναι η καταστροφή στο εσωτερικό της αίθουσας συναυλιών Crocus City Hall, κοντά στη Μόσχα, όπου σημειώθηκε χθες η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.

Όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας, οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στα συντρίμμια της αίθουσας συναυλιών κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα θα πάρουν αρκετές ημέρες.

(Russian Emergencies Ministry/REUTERS)

«Οι διασώστες εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο στον χώρο (…) Άλλα 20 πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Οι έρευνες θα συνεχιστούν περαιτέρω, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Αντρέι Βορόμπιοφ, λίγο αφότου ανακοινώθηκε πως ο απολογισμός ανήλθε σε 115 νεκρούς.

(Russian Emergencies Ministry/REUTERS)

Οι δράστες «έβαλαν φωτιά στο κτίριο με εύφλεκτο υγρό»

Την ίδια ώρα, η Ερευνητική Επιτροπή έκανε σήμερα γνωστό πως οι δράστες της επίθεσης εναντίον της αίθουσας συναυλιών χρησιμοποίησαν «αυτόματα πυροβόλα όπλα» και έβαλαν φωτιά στο κτίριο με τη βοήθεια ενός «εύφλεκτου υγρού».

«Έχει καθοριστεί πως οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ένα εύφλεκτο υγρό για να βάλουν φωτιά στην αίθουσα συναυλιών όπου βρίσκονταν θεατές» ανέφερε οι ερευνητές στο Telegram, προσθέτοντας πως κατέσχεσαν «αυτόματα όπλα» τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.