Skip to main content

Αίγυπτος: Βλήμα κατέπεσε στην Νουβέιμπα- «Έχουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε» διαμηνύουν οι αρχές (βίντεο)

Ahmed Ona via REUTERS

Το Ισραήλ «δείχνει» τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης

Δεύτερο χτύπημα σημειώθηκε σε περιοχή της Αιγύπτου, όπως αναφέρει το αιγυπτιακό μέσο al-Qahera-που έχει στενούς δεσμούς με την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας- και αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας που μίλησαν στο Reuters.

Συγκεκριμένα, το πλήγμα σημειώθηκε στην περιοχή Νουβέιμπα που βρίσκεται κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Πιθανόν πρόκειται για κάποιο βλήμα, το οποίο κατέπεσε σε έρημο τμήμα της πόλης.

Οι αρχές της χώρας συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό. Στο μεταξύ, ανώνυμη πηγή ασφαλείας που επικαλείται η al-Qahera ανέφερε ότι η Αίγυπτος διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στην επίθεση μόλις καθοριστεί ο υπεύθυνος για την εκτόξευση, όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, πιθανότατα αυτά τα χτυπήματα έχουν προέλθει από την Υεμένη καθώς η Νουβέιμπα δεν είναι μέσα στο βεληνεκές της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης στηρίζονται από το Ιράν.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Αίγυπτος δέχθηκε χτύπημα που σημειώθηκε τα χαράματα στην περιοχή Τάμπα της Αιγύπτου, που βρίσκεται επίσης στην Ερυθρά Θάλασσα και κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Όπως έγινε γνωστό, τελικά προήλθε από drone και όχι από ρουκέτα, όπως πιστευόταν αρχικά, αναφέρει η al-Qahera.

Από το drone, επλήγη ιατρική μονάδα, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό